SAJAM DOBROSUSJEDSTVA 2018.


U sklopu Sajma dobrosusjedstva u svibnju 2018. godine u organizaciji Udruge Igra sudjelovali smo s likovnim radionicama i kreativno zabavili djecu, roditelje i sve nas!

Digging Bill, član družine “Putnici” također je uživao promatrajući sve to, kao i njegovi autori i umjetnici Margareta Vidmar i Esox Lucius Ido.

Bilo nam je krasno!

Udruga Praktikum provela je za lokalno stanovništvo radionicu “Slikanje u prirodi” namijenjenu odraslima i pod vodstvom kiparice Melite Omeragić.

Na radionici smo slikali super heroje na štafelajima, koje ćemo izložiti u prostorima udruge!

Istovremeno, u parku organizirali smo i izložbu “PUTNICI” s gostujućim umjetnicima Margaretom Vidmar feat. Esox Lucius Idom te su svi prisutni mogli upoznati Digging Bill-a, člana obitelji skulptura PUTNICI koje su izrađene od starog novinskog papira i selotejpa.

Kako „Putnici“ naravno – putuju, do sada su se pojavljivali na različitim mjestima, od seoskih imanja i muzeja do kafića i klubova, uvijek uz oduševljenje i angažiranost publike. Dio programa bio je namijenjen za najmlađe s radionicom MIŠMAŠ pod vodstvom voditeljice udruge, Anđelke Budić. Inspirirani izložbom Putnici djeca su izrađivala miševe od novinskog papira i selotejpa u boji. Razgovarali smo i o karakteristikama nastalih miševa kojima smo pridodali identitet.