Praktikum i ZGodionica u parku Ribnjak

Praktikum – centar za djecu i mlade sudjeluje s besplatnim kreativnim programom za djecu na Festivalu za male i velike „ZGodionica“ u parku Ribnjak, od ponedjeljka, 02. rujna, do petka, 06. rujna!

Pozvani ste na druženje!
Dođi, slikaj, zabavi se i inspiriraj zajedno s našim timom u prirodi!
Izradi svoju fotografiju uz jednu od izloženih skulptura.
Prouči naš program, odaberi radionicu i rezerviraj svoje mjesto!
Pošalji nam prijavu na:
Napiši i svoje ime i dob.

ZGodionica je prvi festival u Hrvatskoj koji na jednom mjestu pruža djeci mogućnost spoznavanja i orijentiranja svojih kreativnih, umjetničkih, sportskih, obrazovnih i informatičkih afiniteta. Radno vrijeme ZGodionice svaki dan od 23. kolovoza do 08. rujna bit će od 9 do 21 sat. Cijeli program pronađite na Facebook i Instagram profilu @zgodionica

PONEDJELJAK, 02. 09.

Izradi svoj zidni ukras!
    Glavna tema prve radionice bit će upcycling – iskorištenim rolama papira dat ćemo novi oblik. Rezat ćemo ih po širini na manje dijelove koje ćemo potom spajati i tako izraditi novi ukras. Nakon izrade konačnog oblika, bojat ćemo naš rad kako bi se što bolje uklopio u okruženje doma.
    Obavezna prijava na: [email protected]
  2. Od 18:30-20:00 sati, do 15 polaznika, osnovnoškolski uzrast (6-10 godina)
    Vidim list!
    Promatranjem prirode u parku, odabrat ćemo lišće i otkriti sitne, naoko nevidljive dijelove lista te ih u tehnici tuša i akvarela što detaljnije prenijeti na papir.

UTORAK, 03. 09.

Okruni se prirodom!

Na ovoj ćemo radionici izraditi krune ukrašene motivima iz prirode. Prvo ćemo izraditi traku koja pristaje svakom djetetu i ukrašavati je oblicima koje ćemo izrezati iz kolaž papira – razno lišće ili cvijeće.
    Obavezna prijava na: [email protected]
  2. Od 18:30-20:00 sati, do 15 polaznika, mlađi osnovnoškolski uzrast (6-10 godina)
    Čudesna šuma

Prema zamišljanju ili promatranju kroz oblikovanje žice ćemo dobiti motiv stabla, krošnje ili cvijeta i potom ispričati priču.

SRIJEDA, 04. 09.

Izradi svog zmaja!
    Izradit ćemo jednostavne zmajeve. Od slamki ćemo oblikovati “kostur” zmaja na koji ćemo zalijepiti vrećicu koju ćemo ukrasiti raznobojnim oblicima, kao i špagu pomoću koje ćemo kontrolirati zmaja na vjetru. Ribnjak će biti idealno mjesto za isprobavanje naših novih zmajeva!
     Otisci
    Premazivanjem i otiskivanjem oblika od kartona i prirodnih materijala stvarat ćemo kompoziciju izraženu teksturama.

ČETVRTAK, 05. 09.

Slikanje u prirodi
    Na ovoj radionici okušat ćemo se u slikanju na štafelajima. Prije toga, na velikim ćemo papirima napraviti skicu olovkom koja će tematizirati prizor iz prirode. Na štafelajima ćemo skicu pretvoriti u sliku pomoću štapića za uši ili komadića vatica referirajući se na poentilističko slikarstvo.
    Kukci
    Upoznat ćemo se s vrstama životinjica koje nastanjuju park Ribnjak te ih reproducirati prema vizualnom predlošku u tehnici olovke.

PETAK, 06.09.

Slikanje u prirodi
    Slikanje u prirodi na neuobičajen način. Bijelim pastelama na bijelom papiru napravit ćemo crtež koji ćemo fiksirati vodom. Nakon toga cijelu ćemo podlogu obložiti komadićima maramica koje smo ranije utopili u boju. Nakon što se slika osuši, maknut ćemo maramice i dobiti raznobojnu sliku prirode!
    Slikanje u prirodi Pejzaž
    Sudionici će se inspirirati okolinom parka Ribnjak, odabrati motiv koji ih najviše privlači i naslikati odabrani prizor na štafelajima prema promatranju.
    Obavezna prijava na: [email protected]

Svaki dan od ponedjeljka do petka ne propustite i naš dodatni program!

IZLOŽBA PUTNIKA
od 17:00-20:00 sati

Gostujući umjetnici Margareta Vidmar feat. Esox Lucius Ido izložit će u parku svoje skulpture izrađene od starog novinskog papira, dnevnih izdanja, i selotejpa, tehnikom koju je osmislila sama autorica, a nose naziv „Putnici“. Sama tehnika izrade za autoricu ima posebno značenje, papir predstavlja krhkost života, a selotejp vezanje za ljude, stvari  i ideje. „Putnici“ naravno – putuju, a do sada su se pojavljivali na različitim mjestima, od seoskih imanja i muzeja do kafića i klubova, uvijek uz oduševljenje i angažiranost publike. Tako će i na ZGodionici biti idealna točka za interakciju s publikom i fotografiranje.