Pet staza u pet dana


Za vrijeme proljetnih školskih praznika školske godine 2015./2016. u pet dana obišli smo pet različitih planinarskih staza na Medvednici. Svaki dan uz planinarenje i igranje na svježem zraku, prikupljali smo prirodne materijale i u sugestivnom šumskom okruženju izrađivali mala umjetnička djela na likovnim radionicama.

Posjetili smo i Medvedgrad! Igrali smo gumi-gumi, pjevali cijeli tjedan “Kad se male ruke slože” (i napravili i njezinu obradu ;)).

Svaki keks na planinskom zraku doimao se kao najbolji dosad, dijelili smo namirnice, ohrabrivali se međusobno na strmijim usponima, naučili bon-ton planine, a popratila nas je i televizijska ekipa. Ma bilo je super! Prava mala škvadra planinara, prošli smo sve vremenske uvjete, bilo je i kiše i snijega i magle i sunca. Za hladnijih dana, klopa u Lugarevoj kući, kao i ugrijana kaljeva peć bila je itekako cijenjena!

  1. dan, negdje na Sljemenu, 15 minuta nakon polaska: – Joj, teta, koliko smo već kilometara prošli? – Gladan sam! – Žedna sam! – Imamo još puno? – Bolje da sam ostao doma i igrao igrice…
  2. dan planinarenja naši mališani hodali su četiri sata, većinom s osmijehom na licu i pjevajući, bez grintanja. Jako smo ponosni na njih, bravo!
Nema vezanih novosti
Izbornik