NAŠ JAN U FILMU!

BRANKO SCHMIDT „A BILI SMO VAM DOBRI“


Naš dugogodišnji polaznik i dramac Jan Rajšel jedan je od glumaca u novom dugometražnom igranom filmu Branka Schmidta „A bili smo vam dobri“!

Jan Rajšel, Praktikum Zagreb

Uz bok Reneu Bitorajcu, Goranu Navojecu i ostalim renomiranim hrvatskim glumcima, Jan je ostvario ulogu jednog od vodećih likova u priči – srednjoškolca Marka!

Jan Rajšel, Udruga Praktikum

Jan Rajšel, Praktikum Zagreb

Jan Rajšel, Praktikum Zagreb

Film progovara o šatoraškom pokretu i pobuni branitelja za vrijeme Adventa u ruševnom Paromlinu. Sniman je u prosincu 2020., a na 68. Pulskom filmskom festivalu u srpnju 2021. imao je svoju premijeru.

Radnja filma: 25 godina od Domovinskog rata Hrvatska je daleko od ideala tadašnjih branitelja, sada nezadovoljnih muškaraca ušutkanih s mirovinama. Nekoliko branitelja okuplja ideja Muzeja domovinske zahvalnosti u staroj zgradi Paromlina u središtu Zagreba. Kako je gradnja zaustavljena, veterani preuzimaju Paromlin. Policiji odgovaraju prijetnjama plinskim bocama, a specijalcima prijetnjama oružjem. Bivši zapovjednik obećava im novo mjesto za Muzej, ali su i ovaj put izigrani. Mladići koji su krenuli u obranu branitelja, duboko razočarani načinom na koji se vlasti odnose prema muškarcima koji su stvorili Hrvatsku, okreću se ekstremnoj desnici.

Jan Rajšel, Praktikum Zagreb
*Ustupljene fotografije: Telefilm