ANJA I EMA U PREDSTAVI „POVIJEST PČELA“


Naše mlade glumice Anja Rakić i Ema Knežević, polaznice našeg dramskog studija u grupama od 7-9 godina ostvarile su svoje prve uloge. U ulozi Williamovih (Luka Dragić) kćeri pokazale su svoj talent u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu na svjetskoj praizvedbi predstave „Povijest pčela“.


Kazališna adaptacija jednog od najčitanijih romana 21. stoljeća, norveške spisateljice Maje Lunde, koja na upečatljiv način govori o brzom sagorijevanju ljudske civilizacije, ekološkim promjenama i dezintegraciji tradicionalne obitelji. Ovo izazovno djelo o klimatskim promjenama, ekologiji i čovjekovu odnosu prema prirodi, isprepleteno je s ljudskim strahovima, borbama, odnosima roditelja i djece…


„Svijet je povezan na mnoge načine, kao gomila naslaganih cigli i pitanje je koja je to cigla čije će izvlačenje iz niza uzrokovati kolaps. Ta tema trebala bi biti važna svima…“, – redatelj Erik Ulfsby.


Naše glumice su uz svakodnevne probe i svoje neizostavne školske i izvanškolske aktivnosti briljirale u ovoj lijepoj priči, te kažu da su već spremne za nove uloge i glumačke avanture. Mi im u tome želimo sreću i veselimo se svakoj novoj prilici koja nam se pruži.

*Slike i kratki sadržaj predstave preuzeti sa stranice HNK-a Zagreb.