ALOHA PREZENTACIJA I UPISI

Aloha mentalna aritmetika s abakusom – prezentacija programa i upis u novi ciklus


Tražite provjereni program koji potiče intelektualni i mentalni razvoj za djecu od 4 do 13 godina? ALOHA (mentalna aritmetika) mentalni razvoj za djecu je međunarodni program prisutan u tisućama centara diljem svijeta i vodeći je program mentalne aritmetike unazad više od 25 godina.

Zašto ga upisati? Stimulira intelektualne i kreativne sposobnosti djece i doprinosi uravnoteženom razvoju obje moždane polutke.

 

PREZENTACIJA ALOHA PROGRAMA

Sve informacije o programu, direktan kontakt djece s abakusom i ALOHA trenericama možete dobiti na prezentaciji za djecu i roditelje u ponedjeljak 26. rujna 2022.:

od 17:30-18:30 sati za predškolski uzrast (4 – 7. g.)

i

od 19:00-20:00 sati za školarce.

Prezentacija programa bit će organizirana u prostorijama poslovnog prostora HUB385, Petračićeva ulica 6., a nastava ALOHA programa se odvija na lokacijama Selska cesta 90B, Trešnjevka ili Gajeva 2, Centar.

Prijavite sebe i svoje dijete na e-mail: [email protected] ili tel.+385 1 3842 482.

 

udruga praktikum zagreb aloha mentalna aritmetika abakus

O PROGRAMU

ALOHA djeci pomaže da ostvare svoj pravi potencijal u ključnom periodu razvoja mozga. Glavni alat nam je drevna naprava koju ljudi koriste već tisućama godina, a zovemo ju abakus – najstariji kompjutor koji služi za izvođenje mnogih računskih operacija. No,u programu je abakus zapravo samo pomagalo pomoću kojeg dolazimo do našeg glavnog cilja – treninga za mozak.

 

Što radimo na ALOHA radionicama?

Prvo što djeca uče je računanje na samom abakusu, ali to je tek početak. Kada djeca nauče baratati abakusom i svladaju osnovne operacije, tek tada kreću prave mozgalice i dolazi do glavnog dijela programa – mentalne aritmetike. Polako počinju vježbati naučene operacije izvoditi „mentalno“ – tako da vizualiziraju abakus i korak po korak savladavaju sve kompleksnije zadatke pomoću vizualizacije abakusa.

 

Koristi programa ALOHA Mentalne aritmetike

ALOHA ne pomaže samo u računanju, već omogućava da iskoristimo veći dio svog mozga u svakom aspektu života. Tijekom programa se kroz različite igre i aktivnosti konstantno radi na ovim vještinama:

 

  • Pažnja i koncentracija
  • Kreativnost
  • Prostorna orijentacija
  • Sposobnost slušanja
  • Analitičke vještine
  • Fotografsko pamćenje
  • Sposobnost opažanja
  • Imaginacija i vizualizacija

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je svoje pozitivno stručno mišljenje za program ALOHA mentalna aritmetika s abakusom! Tako navode da osim koncentracije, povećava se i kapacitet memorije te sposobnost bržeg procesuiranja većeg broja informacija, što bi moglo doprinijeti povećanju razina postignuća učenika u nastavnome procesu. Ideja iza ALOHA Mentalne aritmetike dolazi kao rezultat brojnih istraživanja iz područja psihologije i poduke.

Program se grana na dvije cjeline, ovisno o dobi djece: Tiny Tots za predškolski uzrast od navršene 4 godine i Kids za školski uzrast do navršenih 13 godina.

Program se održava jednom tjedno po 2 sata. Jedna razina traje 14 tjedana, tj. 28 radnih sati na lokacijama Selska cesta 90B, Trešnjevka, i Gajeva 2, Centar, Zagreb.