Zagreb, tak imam te rad!

Program za djecu tijekom zimskih i proljetnih školskih praznika

Program za djecu osnovnoškolce provodi se tijekom zimskih i proljetnih školskih praznika!

Nemoj se dosađivati sam tijekom praznika!

Dođi se družiti s ekipom, svaki dan ćemo raditi nešto zanimljivo, edukativno i muvati se po gradu -  gledati izložbe po muzejima i kreativno se izražavati na likovnim radionicama!

Istraživat ćemo i učiti o Zagrebu i slušati o gradskim zanimljivostima kroz vožnju javnim prijevozom, imati vrijeme za slobodnu igru u prirodi, a za kraj dana udobno se zavaliti na jastuke i gledati dječje filmove uz kokice ili slušati bajke!

Sljedeći program predviđen je tijekom zimskih  praznika, u trajanju od 5 dana!

Od ponedjeljka do petka, od 07.1.-11.1.2019.!

Osigurali smo voće, grickalice i dostavu ručka u naš prostor.

Vaša djeca će na ovaj način imati priliku upoznati naš Zagreb grad :) iz nove perspektive. Vožnjom javnim prijevozom od jedne lokacije do druge djeca će se moći lakše orijentirati i osvijestiti udaljenosti u gradu u kojem žive. Tijekom vožnje pričat ćemo o zanimljivostima određenih dijelova grada kroz koje prolazimo.

Svaki dan započinjemo okupljanjem u udruzi gdje nakon uvodnoga razgovora i najave predviđene ture obilaska, krećemo u akciju posjeta muzeja.

Jedan dan smo rezervirali za šetnju i igranje na Bundeku!

Muzeji kroz prikaz ljudskog stvaralaštva formiraju “most” između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, a kroz interaktivan i vođeni obilazak te 3D doživljaj djecu ćemo educirati o kulturnoj baštini i njezinoj vrijednosti te odgovornosti koju tradicija predstavlja za budućnost. Također, pri obilasku muzeja djeca razvijaju i svoj osobni istraživački pristup te se u njima pobuđuje intelektualna znatiželja.

Nakon obilaska muzeja djeca će se pod stručnim vodstvom izraziti na likovnoj radionici inspirirani određenim umjetničkim djelom kojeg su vidjeli. Na radionicama potičemo razvijanje dječje mašte i slobode izražavanja.

Po završetku radionice, krećemo prema udruzi na ručak i odmorko. Svaki dan organizira se catering sa raznovrsnim jelima koji će dočekati naše avanturiste u udruzi.

Nakon ručka slijedi još jedna edukativno-kreativna radionica u našem prostoru – učimo i kreativno se izražavamo kroz upoznavanje Zagreba.

I za kraj dana ni više ni manje nego gledanje pomno odabranih dječjih filmova ili čitanje bajki zavaljeni u jastuke! Nakon gledanja filma s djecom ćemo diskutirati o odgledanom filmu i potaknuti ih na promišljanje i argumentiranu raspravu! Di ćeš bolje!?

Program uključuje:

Svaki dan (od ponedjeljka do petka) u 08:30 sati nalazimo se i okupljamo u Praktikumu na adresi Drniška 20! Moguće je sudjelovati tijekom cijelog programa ili dane po odabiru!

• Dva voditelja grupe
  • Obilazak 4 zagrebačka muzeja tijekom četiri dana programa
  • Jedan dan predviđen je posjet, šetnja i igra na Bundeku
  • Kreativne i edukativne radionice pod stručnim vodstvom
  • Slobodnu igru na svježem zraku
  • Organizirani ručak
  • Međuobrok
  • Gledanje dječjih edukativnih filmova/čitanje bajki
  • I naravno, vožnja javnim prijevozom i upoznavanje obilježja grada Zagreba

Svaki dan (od ponedjeljka do petka) program započinje od 8:30, a po djecu je potrebno doći između 16:00 i 16:30.

Obavezno ponijeti:

-   Prikladnu odjeću i obuću za djecu u skladu s vremenskim uvjetima

-          Šlapice ili rezervnu obuću za boravak u udruzi

-          Ruksak koji sadrži: papirnate maramice, bočicu za vodu

Min 10 polaznika – Max 20 polaznika. Cijena paketa za 5 dana iznosi 950 kn. Cijena programa po danu iznosi 200 kn. (Uključene sve aktivnosti, ulaznice u muzeje i radionice, ručak, međuobrok, stručno vodstvo). Za polaznike i članove udruge Praktikum cijena paketa iznosi 750 kn, a dnevni program 160 kn.

Ovdje proučite: Plan dnevnih aktivnosti

Prijave i informacije na: info@udruga-praktikum.hr

Donosimo vam i djelić odlične atmosfere s proljetnog kampa 2018.!

Nakon odličnih komentara i oduševljenja polaznika sa zimskog programa, jedva smo dočekali novo okupljanje i ponovno muvanje po gradu sa svim popratnim sadržajima  U utorak smo posjetili Muzej za umjetnost i obrt i sudjelovali na radionici izrade perli od papira. U srijedu su nas dočekali u Muzeju suvremene umjetnosti, a lijepo vrijeme poslužilo je radionici na otvorenom i crtanju skulptura po promatranju. U četvrtak posjetili smo Etnografski muzej i upoznali običaje i nošnje naše domovine, a na radionici smo pleli narukvice. Dugaaa vožnja tramvajem dovela nas je u petak do Zoološkog vrta gdje smo naučili puno o životinjama iz različitih krajeva svijeta..pa su se neki od nas oduševili dvogrbim devama, a neki bezopasnom zmijom koju smo imali priliku dotaknuti. Za kraj tjedna malo smo se opustili u edukativnom dijelu dana i u grupama smo igrali edukativne igre i gledali Charlesa Caplina.  Svaki dan, po povratku u Udrugu, čekao nas je ručak i poslije ručka naša psihologinja Ivana s edukativnim radionicama. Djeca su učila kako se opustiti i pripremiti za učenje te kako učiti putem simbola. Za kraj dana – edukativni film i kokice! Ma savršeno!  Hvala ovoj odličnoj grupi polaznika, bilo nam je zadovoljstvo! Vidimo se na idućem druženju, mi već nestrpljivo čekamo!

Korisnici o programu:

Una je bila jako zadovoljna, s velikim je veseljem svaki dan odlazila u Udrugu Praktikum. Prepričavala je sve što su radili, gdje su bili i što su naučili. Ručak je bio jako fin (a ona je jako izbirljiva).  Stekla je puno novih prijatelja. Kao roditelj sam izuzetno zadovoljna jer mislim da je moja kćer jako kvalitetno provela svoje proljetne praznike. Puno toga je naučila kroz igru i zabavu. Njezin zaključak je bio „da je barem i u školi tako…“ Izjavila je da jedva čeka sljedeći kamp :) Hvala vam.

Ljiljana Filipović, majka polaznika proljetnog kampa

Naša djevojčica bila je samo jedan dan u dječjem kampu „Zagreb, tak imam te rad“ i bila je preoduševljena uz pregršt dojmova. Upoznala je nove prijatelje, naučila raditi narukvice, cijeli dan bio je u potpunosti sadržajno ispunjen. Nama kao roditeljima je najvažnije da je bila sretna i da joj je vrijeme proletilo. Svakako ćemo koristiti neki od sljedećih programa.

Marijana Šurina, majka polaznika proljetnog kampa

Donosimo vam i djelić odlične atmosfere sa zimskog kampa 2018.:

Sunčani ponedjeljak bio je idealan za šetnju do Jaruna i radionice na otvorenom! Pa su nam tako naši klinci pokazali svoje kreativne i sportske vještine, a saznali smo i kako je nastalo jezero, na koliko otoka se dijeli, koje posljedice je ostavila poplava davnih 60ih i slično. Utorak, pak, svijet iluzija! Kroz putovanje javnim prijevozom do centra i Muzeja iluzija pričali smo o muzejima, ulicama, kvartovima, sportskom centru Dražena Petrovića (da, da, ovi klinci znaju za Dražena, kojim sportom se bavio i iz kojeg grada dolazi!). U Muzeju iluzija “doživjeli smo nemoguće”! Svaki dan, nakon povratka u Udrugu i ručka, čekala nas je naša psihologinja Ivana s kojom smo odrađivali edukativni dio na zabavan način, a za sam kraj dana opuštali smo se uz edukativni film i kokice :) Srijeda je bila rezervirana za Hrvatski školski muzej – naučili smo kako je školski sustav izgledao prije puuuuno godina: kakve su bile kazne za zločeste klince, na čemu se risalo, kako se oblačilo..na radionici smo naučili quilling metodu i izradili lijepe čestitke :) U Glipoteci oduševili smo se stećcima i ostalim spomenicima koji krase prostor u cilju očuvanja i prezentiranja muzejske građe pa smo na radionici, po pamćenju, od glinamola izradili nagdrobne spomenike. Tjedan smo završili posjetom Laubi i likovnom radionicom naše Melite.

Korisnici o programu:

Dragi svi iz udruge Praktikum,

u ime Rime i u svoje ime, ovim se putem od srca želim zahvaliti na još jednom divnom druženju! Svaki dan smo imali izvještaj onoga što ste radili. O mentalnim mapama nije pričala (nacrtanu pjesmicu je pokazala), ali je zato quiling bio top tema. Morali smo za vikend nabaviti sav pribor, koliko je bila oduševljena. Sve u svemu, bila je jako zadovoljna, svaki dan je imala puno dojmova i nije prestajala s pričanjem o svemu što je proživjela. Znači da je bilo ispunjeno, korisno, ali i zabavno! Hvala još jednom i veselimo se narednom druženju!

Ljudmila Burmistrova, majka polaznika zimskog kampa

Aurora prvo nije uopće htjela na zimski kamp i općenito je sumnjičava prema stvarima koje su joj nepoznate. Međutim program ju je oduševio i htjela je da još traje…kaže da su tete odlične i da joj nije nimalo bilo dosadno. Morale smo ponoviti odlazak u Školski muzej, Muzej iluzija …skompala se jako i sa starijom curicom Lunom i bilo joj je super kako im je ona čitala titlove genijalnih filmova koji su joj bili cool. Kasnije sam od još nekih drugih curica čula da poznaju udrugu Praktikum i da su neke bile na vašim ljetnim radionicama i isto se oduševile. Molim lijepo da me uvrstite u neki vas newsletter ako ga imate kako bi znala sto sve lijepo pripremate !!!

Maja Lončarić Cesnovar, majka polaznika zimskog kampa

Anegdote naših polaznika:

- Djeco, što vas pritišće u životu? – pitala je kustosica muzeja Lauba naše male polaznike zimskog kampa.
- Mene pritišće što ćemo svi umrijeti! – odgovara Marin (7 god)
- Ne brini, svi smo ovdje dok ne ispunimo svoju svrhu i onda odlazimo!- tješi ga Martin (9 god)
- Mene pritišće kad se ne mogu ujutro probuditi! – brine se Karlo (8 god)
- A kada ideš spavati? – pita ga kustosica