Zagreb, tak imam te rad!

Zimski program za djecu tijekom školskih praznika

Program za djecu osnovnoškolce provodi se tijekom zimskih praznika i predviđen je

u tjednu od 08.01. do 12.01.2018.!

Nemoj se dosađivati sam tijekom zimskih praznika!

Dođi se družiti s ekipom, svaki dan ćemo raditi nešto zanimljivo, edukativno i muvati se po gradu -  gledati izložbe u muzejima i provoditi likovne radionice na temu velikih umjetnika, istraživati Zagreb i slušati o gradskim zanimljivostima kroz vožnju javnim prijevozom, imati vrijeme za slobodnu igru u prirodi, ponešto učiti kroz zabavu i stručno vodstvo, posjetiti Mozgaonicu i upregnuti moždane vijuge, a za kraj svakog dana udobno se zavaliti na jastuke i gledati dječje filmove uz kokice!

Osigurali smo voće, grickalice i dostavu ručka u naš prostor.

Voditeljice programa: kiparica Melita Omeragić i psihologinja Ivana Koller

Vaša djeca će na ovaj način imati priliku upoznati naš Zagreb grad :) iz nove perspektive. Vožnjom javnim prijevozom od jedne lokacije do druge djeca će se moći lakše orijentirati i osvijestiti udaljenosti u gradu u kojem žive. Tijekom vožnje pričati ćemo o zanimljivostima određenih dijelova grada kroz koje prolazimo.

Svaki dan započinjemo okupljanjem u udruzi gdje ćemo sa djecom porazgovarati o planiranom muzeju koji ćemo posjetiti. Nakon uvodnoga razgovora krećemo u akciju posjeta muzeja. U planu nam je posjetiti tri zagrebačka muzeja i Mozgaonicu gdje će djeca kroz didaktičke igre promozgati kako bi došli do rješenja!

Jedan dan smo rezervirali za igru i šetnju do Jarunskog jezera, nadamo se snijegu!:-)

Nakon obilaska muzeja djeca će se pod stručnim vodstvom kiparice Melite Omeragić kreativno izraziti na likovnoj radionici inspirirani određenim umjetničkim djelom kojeg su vidjeli.

Nakon radionice, krećemo prema udruzi na ručak i odmorko. Svaki dan organizira se catering sa raznovrsnim jelima koji će dočekati naše avanturiste u udruzi.

Djecu nakon ručka preuzima naša psihologinja Ivana Koller koja će tijekom ovoga tjedna na kreativan i zabavan način proći s djecom različite tehnike učenja primjerene njihovom uzrastu, jer spriječiti je bolje nego liječiti :)

Tako će se djeca upoznati s organizacijom vremena i učenja, mentalnim mapama i kako dugotrajnije pamtiti i kako prepoznati ono bitno u tekstu!

Ivana će s djecom igrati i razne didaktičke igre te raditi vježbe za poboljšanje grafomotorike :)

I za kraj dana ni više ni manje nego gledanje pomno odabranih dječjih filmova zavaljeni u jastuke! Nakon gledanja filma s djecom ćemo diskutirati o odgledanom filmu i potaknuti ih na promišljanje i argumentiranu raspravu! Di ćeš bolje!?IMG_9726

Program uključuje:

Svaki dan (od ponedjeljka do petka) u 09:00 sati nalazimo se i okupljamo u Udruzi Praktikum! Moguće je sudjelovati cijeli tjedan ili dane po odabiru!

• Dva voditelja grupe
  • Obilazak 3 zagrebačka muzeja tijekom pet dana program
  • Obilazak i didaktičke igre u Mozgaonici
  • Kreativne i edukativne radionice pod stručnim vodstvom
  • Slobodnu igru na svježem zraku (Jarun)
  • Organizirani ručak
  • Međuobrok
  • Radionice tehnika učenja pod stručnim vodstvom
  • Gledanje dječjih edukativnih filmova
  • I naravno vožnja javnim prijevozom i upoznavanje obilježja grada Zagreba

Svaki dan (od ponedjeljka do petka) u 16:30 potrebno je doći po djecu u Udrugu Praktikum!

Moguće je sudjelovati cijeli tjedan ili  određene dane po odabiru.

Obavezno ponijeti:

-          Prikladnu odjeću i obuću za djecu u skladu s vremenskim uvjetima

-          Šlapice ili rezervnu obuću za boravak u udruzi

-          Ruksak koji sadrži: papirnate maramice, bočicu za vodu

Min 10 polaznika – Max 15 polaznika.

Cijena paketa za 5 dana iznosi 950 kn.

(Uključene sve aktivnosti, ulaznice u muzeje i radionice, ručak, međuobrok, stručno vodstvo)

Cijena programa po danu iznosi 200 kn. Za polaznike i članove udruge Praktikum cijena tjednog paketa iznosi 750 kn, a dnevni program 160 kn.

Detaljan program aktivnosti pogledajte na: Plan dnevnih aktivnosti

Prijave primamo do srijede, 03. siječnja 2018. na: info@udruga-praktikum.hr