Zagreb, tak imam te rad!

Program za djecu tijekom zimskih i proljetnih školskih praznika

Program za djecu osnovnoškolce provodi se tijekom zimskih i proljetnih školskih praznika!

Nemoj se dosađivati sam tijekom praznika!

Dođi se družiti s ekipom, svaki dan ćemo raditi nešto zanimljivo, edukativno i muvati se po gradu -  gledati izložbe po muzejima i provoditi likovne radionice na temu velikih umjetnika, istraživati Zagreb i slušati o gradskim zanimljivostima kroz vožnju javnim prijevozom, imati vrijeme za slobodnu igru u prirodi, ponešto učiti kroz zabavu i stručno vodstvo,  a za kraj dana udobno se zavaliti na jastuke i gledati dječje filmove uz kokice ili slušati bajke!

Sljedeći program predviđen je tijekom proljetnih praznika, u trajanju od 4 dana!

Od utorka do petka, od 03.04.-06.04.2018.!

Osigurali smo voće, grickalice i dostavu ručka u naš prostor.

Voditeljice programa: kiparica Melita Omeragić, psihologinja Ivana Koller i asistentica Karmen Đerek

Vaša djeca će na ovaj način imati priliku upoznati naš Zagreb grad :) iz nove perspektive. Vožnjom javnim prijevozom od jedne lokacije do druge djeca će se moći lakše orijentirati i osvijestiti udaljenosti u gradu u kojem žive. Tijekom vožnje pričat ćemo o zanimljivostima određenih dijelova grada kroz koje prolazimo.

Svaki dan započinjemo okupljanjem u udruzi gdje ćemo sa djecom porazgovarati o planiranom muzeju koji ćemo posjetiti. Nakon uvodnoga razgovora krećemo u akciju posjeta muzeja.

Jedan dan smo rezervirali i za šetnju i posjet Zoološkom vrtu! Uz stručno vodstvo djeca će proučavajući preparate uz prezentaciju posebnosti i zanimljivosti pojedinih skupina i vrsta upoznati raznolikost živoga svijeta te ulogu zoološkoga vrta u njenome očuvanju.

Muzeji kroz prikaz ljudskog stvaralaštva formiraju “most” između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, a kroz interaktivan i vođeni obilazak te 3D doživljaj djecu ćemo educirati o kulturnoj baštini i njezinoj vrijednosti te odgovornosti koju tradicija predstavlja za budućnost. Također, pri obilasku muzeja djeca razvijaju i svoj osobni istraživački pristup te se u njima pobuđuje intelektualna znatiželja.

Nakon obilaska muzeja djeca će se pod stručnim vodstvom kiparice Melite Omeragić kreativno izraziti na likovnoj radionici inspirirani određenim umjetničkim djelom kojeg su vidjeli. Na radionicama potičemo razvijanje dječje mašte i slobode izražavanja.

Po završetku radionice, krećemo prema udruzi na ručak i odmorko. Svaki dan organizira se catering sa raznovrsnim jelima koji će dočekati naše avanturiste u udruzi.

Djecu nakon ručka preuzima naša psihologinja Ivana Koller koja će na kreativan i zabavan način proći s djecom različite tehnike učenja primjerene njihovom uzrastu, jer spriječiti je bolje nego liječiti :)

Tako će se djeca upoznati s mentalnim mapama, strategijom učenja putem simbola te kako dugotrajnije pamtiti i prepoznati ono bitno u tekstu!

Ivana će s djecom igrati i razne didaktičke igre te raditi vježbe za poboljšanje grafomotorike :)

I za kraj dana ni više ni manje nego gledanje pomno odabranih dječjih filmova ili čitanje bajki zavaljeni u jastuke! Nakon gledanja filma s djecom ćemo diskutirati o odgledanom filmu i potaknuti ih na promišljanje i argumentiranu raspravu! Di ćeš bolje!?

Program uključuje:

Svaki dan (od utorka do petka) u 09:00 sati nalazimo se i okupljamo u Udruzi Praktikum! Moguće je sudjelovati tijekom cijelog programa ili dane po odabiru!

  • Dva voditelja grupe
  • Obilazak 3 zagrebačka muzeja tijekom četiri dana programa (MUO, MSU i Etnografski muzej)
  • Jedan dan predviđen je posjet Zoološkom vrtu
  • Kreativne i edukativne radionice pod stručnim vodstvom
  • Slobodnu igru na svježem zraku
  • Organizirani ručak
  • Međuobrok
  • Radionice tehnika učenja pod stručnim vodstvom
  • Gledanje dječjih edukativnih filmova/čitanje bajki
  • I naravno, vožnja javnim prijevozom i upoznavanje obilježja grada Zagreba

 

Svaki dan (od utorka do petka) između 16:00 i 16:30 potrebno je doći po djecu u Udrugu Praktikum!

Obavezno ponijeti:

-          Prikladnu odjeću i obuću za djecu u skladu s vremenskim uvjetima

-          Šlapice ili rezervnu obuću za boravak u udruzi

-          Ruksak koji sadrži: papirnate maramice, bočicu za vodu

Min 10 polaznika – Max 15 polaznika.

Cijena paketa za 4 dana iznosi 750 kn. Cijena programa po danu iznosi 200 kn.

(Uključene sve aktivnosti, ulaznice u muzeje i radionice, ručak, međuobrok, stručno vodstvo)

Za polaznike i članove udruge Praktikum cijena paketa iznosi 600 kn, a dnevni program 160 kn.

Detaljan program aktivnosti pogledajte na: Plan dnevnih aktivnosti_proljeće

Prijave i informacije na: info@udruga-praktikum.hr

 

Donosimo vam dijelić odlične atmosfere sa zimskog kampa 2018. godine!

Tijekom zimskih praznika školske godine 2017./2018. po prvi puta održali smo program “Zagreb, tak imam te rad”! I po tko zna koji put oduševili se našim gradom i malim polaznicima programa koji su upijali svaku riječ, a i nama prenijeli svoja zapažanja i ideje malih, ali velikih umova!

U ponedjeljak prošetali smo se do Jaruna, naučili od koliko se jezera i otoka sastoji, podsjetili se legende o somu Juri i održali likovne radionice pod vodstvom naše Melite. Utorak je bio predviđen za nešto potpuno drugačije – Muzej iluzija gdje smo doživjeli nemoguće stvari ;) U srijedu smo posjetili  Hrvatski školski muzej i naučili kako je školski sustav izgledao prije puuuuno godina: kakve su bile kazne za zločeste klince, na čemu se risalo, kako se oblačilo..na radionici smo radili quilling metodu i izradili lijepe čestitke! 
U Gliptoteci oduševili smo se stećcima i ostalim spomenicima koji krase prostor u cilju očuvanja i prezentiranja muzejske građe pa smo na radionici, po pamćenju, od glinamola izradili nadgrobne spomenike. Tjedan smo završili posjetom Laubi i likovnom radionicom. Nakon povratka u Udrugu i ručka, svaki je dan bio predviđen za edukativni dio s psihologinjom Ivanom i opuštanje uz kokice i edukativne filmove.

Pohvale cijeloj grupi, i onim manjima i malo većima – jer su se pazili, čuvali, slušali jedni druge i slušali svoje voditeljice! :)

Hvala! :) Do novih susreta u Udruzi Praktikum!

- Djeco, što vas pritišće u životu? – pitala je kustosica muzeja Laube naše male polaznike zimskog kampa.
- Mene pritišće što ćemo svi umrijeti! – odgovara Marin (7 god)
- Ne brini, svi smo ovdje dok ne ispunimo svoju svrhu i onda odlazimo!- tješi ga Martin (9 god)
- Mene pritišće kad se ne mogu ujutro probuditi! – brine se Karlo (8 god)
- A kada ideš spavati? – pita ga kustosica
- ..pa oko 12- odgovara Karlo :-) ))
- A mene jako pritišće što uvijek dugo čekam autobus za školu, nikako da stignem…- govori Valter (9 god)

Djeca su doista neizmjerna inspiracija…i često odlični pedagozi jedni drugima!
Naši mali genijalci!

Korisnici o programu:

Aurora prvo nije uopće htjela na zimski kamp i općenito je sumnjičava prema stvarima koje su joj nepoznate. Međutim program ju je oduševio i htjela je da još traje…kaže da su tete odlične i da joj nije nimalo bilo dosadno. Morale smo ponoviti odlazak u Školski muzej, Muzej iluzija …skompala se jako i sa starijom curicom Lunom i bilo joj je super kako im je ona čitala titlove genijalnih filmova koji su joj bili cool. Kasnije sam od još nekih drugih curica čula da poznaju udrugu Praktikum i da su neke bile na vašim ljetnim radionicama i isto se oduševile. Molim lijepo da me uvrstite u neki vaš newsletter ako ga imate kako bi znala sto sve lijepo pripremate!!!

Maja Lončarić Cesnovar, roditelj polaznika zimskog kampa

“U ime Rime i u svoje ime, ovim se putem od srca želim zahvaliti na još jednom divnom druženju! Svaki dan smo imali izvještaj onoga što ste radili. Radionica quilling-a je bio top tema. Morali smo za vikend nabaviti sav pribor, koliko je bila oduševljena. Sve u svemu, bila je jako zadovoljna, svaki dan se vraćala kući puna dojmova i nije prestajala s pričanjem o svemu što je proživjela. Znači da je bilo ispunjeno, korisno, ali i zabavno!”

Ljudmila Burmistrova, roditelj polaznika zimskog kampa