Zagreb, tak imam te rad!

Želite li da vaše dijete upoznaje Zagreb posjećujući kulturne institucije?
Da u muzejima provodi likovne radionice na temu velikih umjetnika?
Da istražuje Zagreb i sluša o gradskim povijesnim zanimljivostima?
Pridruži nam se tijekom praznika na umjetničkom kampu za djecu osnovnoškolce!
  Pridruži nam se!

ORGANIZACIJA RADA

Posljednji kamp održan je tijekom proljetnih praznika u trajanju od četiri dana od utorka do petka od 23. do 26. travnja, 2019.

Utorak, 23. 04. Posjet i radionica u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju
Srijeda, 24. 04. Gledanje predstave u Gradskom kazalištu za djecu i mlade „Žar ptica“
Četvrtak, 25. 04. Posjet i radionica u Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti
Petak, 26. 04. Posjet i radionica u Mimari

Kome je namijenjen?
Djeci osnovnoškolcima

Kada?
Od utorka do petka u tjednu od 23. 04. do 26. 04. 2019.

Moguće je sudjelovati tijekom cijelog programa ili dane po odabiru.

Preuzmite raspored!

Kamp se provodi tijekom zimskih i proljetnih školskih praznika. U skladu s rasporedom događanja u kulturnim institucijama svake godine nudimo izmijenjeni program.
Cijena programa za 4 dana iznosi 750 kn, a za 5 dana 950 kn. Cijena programa po danu iznosi 200 kn. Ukupan broj dana ovisi o državnim praznicima i blagdanima.
U cijenu su uključene sve aktivnosti, ulaznice u muzeje i radionice, ručak, međuobrok, stručno vodstvo dva voditelja.
Za polaznike i članove udruge Praktikum cijena programa za 4 dana iznosi 600 kn, a 750 kn za pet dana. Cijena programa po danu iznosi 160 kn.
Moguće je sudjelovati tijekom cijelog programa ili dane po odabiru.

Svaki dan programa u 8:30 sati nalazimo se i okupljamo u Praktikumu na adresi Drniška 20.  Grupa treba imati min. 10 polaznika, a max. 20 polaznika.
Svaki dan program započinje od 8:30, a po djecu je potrebno doći između 16:00 i 16:30.

Umjetnički kamp za djecu osnovnoškolce

ŠTO RADIMO NA KAMPU?

Gledamo izložbe u muzejima i provodimo likovne radionice na temu velikih umjetnika, istražujemo Zagreb i slušamo o gradskim zanimljivostima, vozimo se javnim prijevozom i upoznajemo zagrebačke parkove, imamo vrijeme za slobodnu igru u prirodi, učimo kroz zabavu i stručno vodstvo, a za kraj dana udobno se zavalimo na jastuke i gledamo kultne dječje filmove uz kokice. Ili čitamo priče i radimo igrokaze.

Djeca će na ovaj način imati priliku upoznati naš Zagreb grad iz nove perspektive. Vožnjom javnim prijevozom od jedne lokacije do druge djeca će se moći lakše orijentirati i osvijestiti udaljenosti u gradu u kojem žive. Tijekom vožnje pričat ćemo o zanimljivostima određenih dijelova grada kroz koje prolazimo.

Svaki dan započinjemo okupljanjem u centru gdje ćemo sa djecom porazgovarati o planiranom muzeju koji ćemo posjetiti i rasporedu tijekom dana. Nakon uvodnoga razgovora krećemo u akciju posjeta muzeja.

Muzeji kroz prikaz ljudskog stvaralaštva formiraju “most” između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, a kroz interaktivan i vođeni obilazak te 3D doživljaj, djecu ćemo educirati o kulturnoj baštini i njezinoj vrijednosti te odgovornosti koju tradicija predstavlja za budućnost. Također, pri obilasku muzeja djeca razvijaju i svoj osobni istraživački pristup te se u njima pobuđuje intelektualna znatiželja.

Jedan dan je rezerviran za boravak u jednom od zagrebačkih parkova. Bundek, Jarun, park šuma Maksimir, Art park, samo su neke od mogućnosti.

Nakon obilaska muzeja djeca će se pod stručnim vodstvom kreativno izraziti na likovnoj radionici inspirirani određenim umjetničkim djelom kojeg su vidjeli.

posjet muzeju zagreb tak imam te rad ljetni kamp

Po završetku radionice, krećemo prema centru na ručak i odmor. Svaki dan organizira se catering sa raznovrsnim jelima koji će dočekati naše avanturiste u udruzi. Osigurali smo voće i grickalice za međuobrok u prostoru.

Nakon odmora slijedi još malo kreativnog učenja i radionica na kojoj slušamo priče iz Zagreba, igramo kvizove i društvene igre, slikamo.

I za kraj dana – gledanje pomno odabranih dječjih filmova ili čitanje priča opušteni na jastucima!

posjet muzeju muo ljetni kamp praktikum

Nakon gledanja filma s djecom ćemo diskutirati o odgledanom filmu i potaknuti ih na promišljanje i argumentiranu raspravu.

Program uključuje:

• dva voditelja grupe
  • obilazak 4 zagrebačka muzeja/kulturnih institucija tijekom četiri ili pet dana programa
  • jedan dan predviđen boravak u jednom od zagrebačkih parkova
  • kreativne i edukativne radionice pod stručnim vodstvom
  • slobodnu igru u prirodi
  • organizirani ručak
  • međuobrok
  • gledanje dječjih edukativnih filmova/čitanje bajki
  • i naravno, vožnja javnim prijevozom i upoznavanje znamenitosti grada Zagreba

Protekla događanja

Izbornik