Atmosfera

Umjetnost u mom kvartu uz grafičara Igora Čabraju

U sklopu našeg umjetničkog projekta, grafičar Igor Čabraja posjetio je po drugi puta polaznike Tehnika crtanja, slikanja i modeliranja i održao likovnu radionicu pod nazivom „Atmosfera“.
Nakon uvodnog dijela u kojem je Igor djecu upoznao s raznim grafičkim tehnikama, polaznici su pomoću šablona izrađivali motive poput jata ptica, lišća na vjetru, galaksije i valova mora u nekoliko tonova jedne boje.

Ekipa je bila jako vrijedna i vesela, a svi radovi su izloženi u prostoru Praktikum. Dođite nas posjetiti!

Igor Čabraja rođen je Slavonskom Brodu. Godine 2001. upisuje Studij likovne kulture na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a sljedeće akademske godine (2002./03.) prelazi na Nastavnički odsjek Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je diplomirao 2006. godine u klasi prof. Dubravke Babić.
Radio je kao vanjski suradnik u zvanju asistenta na Odsjeku za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku daljnje tri godine te kao umjetnički suradnik na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Godinu dana (2009./10.) predavao je likovnu kulturu u OŠ Blaža Tadijanovića u Podvinju u Slavonskom Brodu.
Od 2010. godine zaposlen je u zvanju asistenta na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) u Zagrebu. U desetogodišnjem umjetničkom djelovanju izlagao je na trinaest samostalnih izložbi u zemlji te na tridesetak domaćih i međunarodnih skupnih izložbi, među kojima se posebno ističu sudjelovanja na Međunarodnom trijenalu grafike (Międzynarodowe Triennale Grafiki; International Print Triennial) u organizaciji istoimene poljske organizacije u Krakovu. Dobitnik je Premije HAZU (2012.) na 6. hrvatskom trijenalu grafike. Djela mu se nalaze u zbirkama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Muzeja Brodskog Posavlja u Slavonskom Brodu te Kabineta grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.