Tehnike učenja za učenike 3. i 4. razreda

Uskoro počinje predmetna nastava. Pripremi se za izazove.
Vrijeme je za samostalno učenje i organizaciju vremena.
Motiviraj se i nauči učiti!
  Pridruži nam se!

ORGANIZACIJA RADA

Za koga učenike 3. i 4. razreda
Trajanje 07. ožujka 2020.
14. ožujka 2020.
21. ožujka 2020.
(od rujna do lipnja)
Kada 09:00 do 11:00 sati
(jednom tjedno u trajanju od 120 minuta)
Gdje Drniška 20, Srednjaci, i Gajeva 2, Centar, Zagreb
Cijena 700 kn za tri susreta

Raspored radionica  

Tehnike učenja za učenike 3. i 4. razreda

ŠTO RADIMO NA TEHNIKAMA UČENJA?

Polaznici će imati priliku usvojiti i uvježbati tehnike učenja kojima će usvajanje gradiva učiniti zanimljivo i kreativno.

Kako bismo njegovali urođenu radost za usvajanjem novih znanja te razvijali motivaciju za učenje od najranije dobi, sam proces učenja bi trebao biti blizak našim mališanima i zabavan. Tako naši polaznici uče kreativni pristup učenju, kroz igru i crtež kako bi proces usvajanja znanja povezali s osjećajem zadovoljstva. Izrada mentalnih mapa i učenje putem simbola omogućit će aktivno, zanimljivo i kreativno učenje s ciljem poticanja radoznalosti i motivacije za usvajanje novih znanja te samopouzdanja kroz ovladavanje konkretnim tehnikama obrade gradiva.

praktikum zagreb tehnike učenja

Na prvom susretu se bavimo organizacijom vremena, učimo planirati dnevne i tjedne obaveze. Kako bi ovladali tehnikama obrade gradiva koristimo se izradom mentalnih mapa za kreativnije učenje.

Na drugom susretu učenje putem simbola i crteža omogućit će aktivno i zanimljivo učenje te lakše pamćenje. Umjesto učenja napamet, djeca će biti motivirana za učenje pomoću slika što je i primjereno njihovoj dobi.

Treći susret posvećen je strukturi pisanja sastavaka. Sutra su to eseji, seminari ili kasnije poslovna komunikacija, nešto što nas prati cijeli život. Potrebno je na vrijeme usvojiti pravila kreativnog pisanja.

Trening tehnika učenja raspoređen je kroz tri susreta po 120 minuta.

Po završetku treninga, na završnom roditeljskom sastanku, roditelji dobivaju povratne informacije i smjernice za daljnji rad njihovog djeteta.

Voditeljica radionice

Tanja Pribeg

voditeljica programa tehnika učenja

TANJA PRIBEG PRAKTIKUMTanja Pribeg završila je studij psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon završenog studija radila je kao psihologinja u Osnovnoj školi u Supetru te kao asistentica djece s teškoćama u razvoju u dječjim vrtićima i školama.
Kao voditeljica i izvoditeljica projekta „Spajanje svjetova: Komunikacija djece s teškoćama u razvoju“ osmislila je i izvela radionice za djecu s poremećajima u ponašanju i njihove roditelje u Udruzi osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje.
Osnivačica je udruge Pan Unija te ujedno voditeljica i izvoditeljica projekta „Pan Unija: Otočna pustolovina na otoku Susku“ gdje je osmišljavala i vodila kreativne radionice za djecu.
Iskustvo u radu s djecom stekla je i kroz čuvanje djece i savjetništvo obitelji s djecom problematičnog ponašanja.
2018. godine završila je za Instruktora NTC sustava učenja, autora dr. Ranka Rajovića.
Danas radi kao psihologinja u Centru za odgoj i obrazovanje Zajezda.

Protekla događanja