Projekt Hip.Hop.Pa skok! – Udruga Praktikum plesom šalje poruku o važnosti nenasilne komunikacije među mladima

_MG_6176

Udruga Praktikum i učenici osnovnih i srednjih škola u suradnji s plesnom organizacijom Atomic dance factory plesom su  (flash mob) na Trgu bana Jelačića  poslali poruku  o važnosti nenasilne komunikacije među vršnjacima  i o potrebi rada na prevenciji vršnjačkog nasilja među djecom i mladima.

_MG_6073

Projekt su podržale  poznate glumice Tamara Garbajs i Dora Fišter Toš koje su i same istaknule potrebu podizanja svijesti među mladima o problemu nasilja i kako ga spriječiti.

U projektu udruge Praktikum Hip.Hop.Pa skok! sudjeluju učenici 8. osnovnih i srednjih škola s područja Zagreba , a uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Tijekom godine dana projekta učenici su usvajali znanja o važnosti nenasilne komunikacije među vršnjacima kroz edukativne interaktivne radionice,  te usvajali zdrave stilove ponašanja izražavajući se kroz ples.

Kroz obuku za vršnjačke edukatore mladi će dalje nastaviti provoditi projekt i educirati svoje vršnjake.