Šetnja po Zagrebu


Sunčani ponedjeljak bio je idealan za šetnju do Jaruna i radionice na otvorenom. Naši klinci pokazali su svoje kreativne i sportske vještine, a saznali smo i kako je nastalo jezero, na koliko otoka se dijeli, koje posljedice je ostavila poplava davnih ’60-ih i slično.

Utorak, pak, svijet iluzija! Kroz putovanje javnim prijevozom do centra i Muzeja iluzija pričali smo o muzejima, ulicama, kvartovima, sportskom centru Dražena Petrovića (da, da, ovi klinci znaju za Dražena, kojim sportom se bavio i iz kojeg grada dolazi!). U Muzeju iluzija “doživjeli smo nemoguće”! Svaki dan, nakon povratka u prostor i ručka, čekala nas je naša Ivana s kojom smo odrađivali edukativni dio na zabavan način, a za sam kraj dana opuštali smo se uz edukativni film i kokice.

Srijeda je bila rezervirana za Hrvatski školski muzej – naučili smo kako je školski sustav izgledao prije puuuuno godina: kakve su bile kazne za zločeste klince, na čemu se risalo, kako se oblačilo… na radionici smo naučili quilling metodu i izradili lijepe čestitke. U Glipoteci smo se oduševili stećcima i ostalim spomenicima koji krase prostor u cilju očuvanja i prezentiranja muzejske građe pa smo na radionici, po pamćenju, od glinamola izradili nagdrobne spomenike.

Tjedan smo završili posjetom Laubi i likovnom radionicom naše Melite.