Šestine – Sljeme za tri sata


Jako smo ponosni na ovu grupicu malih i izdržljivih planinara koji su osvojili vrh Sljemena i od Šestina do vrha stigli za 3 sata!

Da, morali smo slušati i proslaviti s Despasitom, toliko nam je bilo jasno. Da, malo su nas prekorili jer nismo ponijeli zastavu za vrh s kojom bi proslavili.

Ovi prekrasni klinci su nam puno toga otkrili – znaju sve o stanju u Agrokoru, arbitraži sa Slovencima za koje kažu da su zlo, o SAD-u i Sjevernoj Koreji… a tek im je sedam i osam godina, pokoji više. Upoznali smo njihova velika srca, nevjerojatnu maštu, pamet i veći vokabular od većine srednjoškolaca, uživali u njihovim forama i osmijesima, osjetili brigu za prijatelje – da, baš su nas počastili svojim društvom tijekom petodnevnog planinarenja po Medvednici.

A mi smo njih podučili kako sigurno planinariti i poštivati prirodu i ljude, upoznali ih s raznim planinarskim stazama i oznakama, pričali bajke i oslikavali materijale iz prirode… nadam se da su uživali kao što smo mi s njima.

Grgur, Juraj, Lucija, Lukas, Maja, Nemirni (Miran), Nina, Pero (Petar), Ruta, Rima, Toma – najbolji ste!

Obišli smo i Medvedgrad, a ručali smo s obzirom na entuzijazam i izdržljivost grupe u različitim planinarskim domovima po Medvednici.

Izbornik