Ilustracije iz recikliranih materijala

Umjetnost u mom kvartu uz Patricia Alejandra Aguera Marina

Za sv. Nikolu, u sklopu projekta „Umjetnost u mom kvartu“ posjetio nas je umjetnik Patricio Alejandro Aguero Marino. Djeca su se upoznala s radom umjetnika i samostalno izradila svoje radove na temu mitoloških bića.

Patrcio je predstavio djeci svoj rad kroz ilustracije iz knjige Hrvatska bajoslovlja Vida Baloga te kazališne lutke i marionete koje izrađuje kao kostimograf i scenograf za Zagrebačko kazalište lutaka i mnoge druge.

Svatko je sa sobom donio šarene perlice, dijelove tkanina, vunu, umjetne trepavice, šljokice i u tom obojanom okruženju nakon pročitane bajke, izrodila su se najrazličitija mitološka bića… onako kako samo djeca znaju.

Patricio Alejandro Aguero Marino rođen je 1977. godine u Meridi, Venezuela. U Caracasu upisuje studij umjetnosti na Akademiji Cristobal Rojas. Na Sveučilišnom institutu visokih studija plastičnih umjetnosti Instituto universitario de estudios superiores de artes plasticas Armando Reveron diplomirao je 2008. godine. Na istom institutu Patricio Aguero Marino radi svoju prvu umjetničku produkciju – smjer slikarstvo, ali se okušao i u medijima kiparstva i instalacija.

Dobitnik je mnogih nagrada čime je stekao priznanje kao mladi umjetnik sažetog, ali iznimno izražajnog opusa. Zanimanje na scenskoj umjetnosti rezultiralo je radom na scenografiji i kostimografiji kao i u izradi marioneta za brojne kazališne predstave u rodnoj Venezueli, a od 2002. i u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Rad Patricia Aguera Marina kreće se od klasičnog portreta prema ilustraciji te u svome radu vješto kombinira ta dva naizgled suprotna izričaja. Komunicira kroz medij slikarstva, kiparstva i instalacija koje vješto kombinira.