Naši likovnjaci sudjelovali su na “Putujućoj izložbi” PIMP MY PUMP-a


Tijekom vikenda 16. i 17. svibnja  Glavni željeznički kolodvor u Zagrebu na dva dana  postao je dom ulične umjetnosti te na jednom mjestu okupio sve generacije.

Dečki iz umjetničkog kolektiva Pimp my pump pretvorili su četiri stara vagona u izložbeni prostor i postavili svoju “Putujuću izložbu”.

Posjetitelji su mogli vidjeti presjek dosadašnjih radova  Pimp my Pump-a, humanitarnu izložbu Pomozi Nepalu, pogledali dva filma i plesali uz pratnju DJ-a.

 

Tijekom oba dana održali smo likovne radionice pod vodstvom akademske kiparice Melite Omeragić  koje su bile posvećene oslikavanju  stolića po uzoru na djela petero modernih umjetnika, a polaznici su oslikavali  i reciklažne pumpe . Oni najmlađi oslikavali su šablone pumpi na papiru. Dodatno smo oslikavali i stare poštanske vreće i tako im dali novo ruho i novu namjenu – koristiti ćemo ih kao uredske vreće za papir! 

Ugostili smo preko 40 djece tijekom dva dana, super se družili s djecom i roditeljima i napravili puno kreativnih djela koja će i ubuduće imati svoju namjenu u aktivnostima i radu s našim korisnicima.

Veliko hvala i našim volonterkama Matei, Sandri, Miji, Dori  i Jeleni koje nam pomažu u provedbi naših aktivnosti.