ČAROBNJAČKI KAMP HARRYJA POTTERA

Otkuda početi? Od toga da su mjesta planula kao Plameni pehar? Možda o tome da su se neki odrasli mudro pokušali ugurati na kamp iako je bio samo za MALE čarobnjake i vještice? Ili možda o najboljoj proslavi Nove godine u gradu i konfetima koje i dalje nalazimo posvuda ili o najnapetijoj igri Metloboja ikada održanoj u Zagrebu? Ma, krenimo ipak ispočetka.

Na čarobnjačkom kampu Harryja Pottera u trajanju od 9 dana imali smo prilike družiti se s 53 čarobnjaka i vještica od 7 do 13 godina
. Svako jutro čarobnjaci i vještice su se okupljali i radili planove za taj dan. Nakon obaveznog i vrlo važnog sastanka i razgibavanja kretalo se na likovnu radionicu. Potrošili smo metre materijala, iskoristili stare kartone i papire i podarili im novo ruho. Vruće ljepilo se ujutro prvo uštekavalo u struju i zadnje odlazilo na počinak. Olovke su se šiljile, akrilne boje praznile, a vuna nestajala u tren oka…Čarobni štapići, zmajeva jaja, leteće metle, bookmarkeri, makete Harry Potter svijeta, magični kamen… Nema što nismo izradili na našim kreativnim likovnim radionicama s našom vješticom umjetnicom Marijom Majom. Naravno, međusobno smo si i pomagali. Tako smo naučili i ono što do tad možda nismo znali.

Kada bi završili sa svojim umjetničkim dijelima obavezno bi se zaputili u park. Dnevna doza friškog zraka obaveza je svakog čarobnjaka i vještice koji drži do sebe i svoje metle. U parku smo se ljuljali, skakali, šetali po crvenoj stazi, igrali skrivača i pjevali pjesme na velikom stojećem vrtuljku za ljude i nas ostala bića. U parku smo se skompali i s običnom ljudskom djecom koju smo razveselili svojim dogodovštinama i čak im priuštili jednu fenomenalnu tekmu pravog pravcatog Metloboja na metlama koje smo sami izradili. Po povratku iz parka uvijek bi nekako ožednili i ogladnili… Žeđ bi gasili posebnim napicima poput soka od žabljih nogica ili prahom mljevene bubamare. Razni sastojci su još ovdje za snagu i energiju, no ne možemo vam sve otkriti. Ručak se svaki dan magično stvorio kada bi se mi vratili. I to kakav ručak! Za prste polizat. No naravno, nije nam to bilo dosta. Ni približno! Zato je tu bila naša vještica Karmen koja nam je svaki dan pomogla isčarobirati preukusne zalogajčiće i napitke. Tako nam je pokazala kako se rade čokoladne bombice, sendviči nalik na sove pismonoše, zdrave smoothie i magične napitke. A tek kokice! Kokice su puckale iz svakog kuta našeg Praktikuma i bile savršen suputnik za gledanje filmova na kraju dana.

Drugi dio dana bio je rezerviran za glumu. Na dramskoj radionici, osim što smo naučili i neka pravila kazališta i filma, fenomenalno smo se zabavili. Naši čarobnjaci i vještice su radili takve priče da ti mozak stane! Osmislili su vlastite domove, imena, za što se bore i zalažu. Osmislili su vlastite čarolije i kako ih upotrijebiti. Napravili posebno magično kamenje s posebnim moćima i svaki dan nas iznova oduševljavali svojim novim, kreativnim pričama i predstavama pod vodstvom vještice Antonije.

U magičnih 9 dana stekli smo nove prijatelje, izradili hrpu rekvizita i predmeta, osmislili smo svoj vlastiti čarobnjački svijet, proslavili u podne dolazak 2022. godine s prefinim šampanjcem i tisućama sjajnih konfeta. Naučili uz pomoć prijatelja vezati tenisice i naravno osmislili ludu spačku za našu voditeljicu Antoniju. Harryja Poterra smo živjeli i disali… Čak smo ugostili i snimatelje i pravu dječju reporterku Ilonu koja je čula za naš čarobnjački kamp i odmah došla kako bi snimila reportažu. Ma nismo se dali doma koliko nam je bilo zabavno!

Veselimo se novom kampu i jedva čekamo da nam se ponovno pridružite.