ALOHA UPISI

Aloha mentalna aritmetika s abakusom – upisi u novi ciklus


Tražite provjereni program koji potiče intelektualni i mentalni razvoj za djecu od 4 do 13 godina? ALOHA mentalni razvoj za djecu je međunarodni program prisutan u tisućama centara diljem svijeta i vodeći je program mentalne aritmetike unazad više od 25 godina.

Zašto ga upisati? Stimulira intelektualne i kreativne sposobnosti djece i doprinosi uravnoteženom razvoju obje moždane polutke.

ALOHA Praktikum Zagreb, mentalna aritmetika

O PROGRAMU

ALOHA djeci pomaže da ostvare svoj pravi potencijal u ključnom periodu razvoja mozga. Glavni alat nam je drevna naprava koju ljudi koriste već tisućama godina, a zovemo ju abakus – najstariji kompjutor koji služi za izvođenje mnogih računskih operacija. No, u programu je abakus zapravo samo pomagalo pomoću kojeg dolazimo do našeg glavnog cilja – treninga za mozak.

ALOHA Praktikum Zagreb, mentalna aritmetika

Što radimo na ALOHA radionicama?

Prvo što djeca uče je računanje na samom abakusu, ali to je tek početak. Kada djeca nauče baratati abakusom i svladaju osnovne operacije, tek tada kreću prave mozgalice i dolazi do glavnog dijela programa – mentalne aritmetike. Polako počinju vježbati naučene operacije izvoditi „mentalno“ – tako da vizualiziraju abakus i korak po korak savladavaju sve kompleksnije zadatke pomoću vizualizacije abakusa.

Koristi programa ALOHA Mentalne aritmetike

ALOHA ne pomaže samo u računanju, već omogućava da iskoristimo veći dio svog mozga u svakom aspektu života. Tijekom programa se kroz različite igre i aktivnosti konstantno radi na ovim vještinama:

  • Pažnja i koncentracija
  • Kreativnost
  • Prostorna orijentacija
  • Sposobnost slušanja
  • Analitičke vještine
  • Fotografsko pamćenje
  • Sposobnost opažanja
  • Imaginacija i vizualizacija

ALOHA Praktikum Zagreb, mentalna aritmetika

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je svoje pozitivno stručno mišljenje za program ALOHA mentalna aritmetika s abakusom! Tako navode da osim koncentracije, povećava se i kapacitet memorije te sposobnost bržeg procesuiranja većeg broja informacija, što bi moglo doprinijeti povećanju razina postignuća učenika u nastavnome procesu. Ideja iza ALOHA Mentalne aritmetike dolazi kao rezultat brojnih istraživanja iz područja psihologije i poduke.

ALOHA Praktikum Zagreb, mentalna aritmetika

Program se grana na dvije cjeline, ovisno o dobi djece: Tiny Tots za predškolski uzrast od navršene 4 godine i Kids za školski uzrast do navršenih 13 godina.

Program se održava jednom tjedno po 2 sata. Jedna razina traje 14 tjedana, tj. 28 radnih sati na lokacijama Drniška 20, Srednjaci, i Gajeva 2, Centar, Zagreb. Cijena jednog stupnja je 1.920 kn, plativo u 4 rate po 480 kn. Abakus i knjige nisu uračunati u cijenu programa.

S radom krećemo od listopada 2020., za sve dodatne informacije i prijave: [email protected], 01/3842-482