ALOHA PRVACI!

Praktikum centar ima super prvaka u ALOHA mentalnoj aritmetici u Hrvatskoj!


Vito Kulišić osvojio naslov ALOHA super prvaka – Praktikum centar ima najboljeg od najboljih u mentalnoj aritmetici u Hrvatskoj!

Vito Kulišić, šestogodišnji polaznik Praktikum centra i programa ALOHA mentalna aritmetika, zasluženo je osvojio naslov ALOHA Super Prvaka 2021. g. u predškolskoj kategoriji, a desetogodišnji Patrik Čudić, dvostruki prvak svijeta, ponovno je najbolji u Hrvatskoj među školarcima.

Vito Kulišić ALOHA prvak Praktikum Zagreb

O kakvom se natjecanju radi?

Koncept državnog natjecanja bazira se na rješavanju matematičkih zadataka: djeca ukupno imaju na raspolaganju 70 zadataka koje je potrebno točno riješiti u roku od max. 5 min. Državni pobjednici predškolskog i školskog uzrasta imaju dodatnu mogućnost osvajanja naslova Super Prvaka – najbolji od najboljih! Ovisno o kategoriji djeca mogu birati različite tehnike računanja koje im najbolje odgovaraju- abakusom, pomoću ruku ili mentalno. Šestogodišnji Vito Kulišić, Super Prvak, može se pohvaliti brzinom i točnošću rješavanja matematičkih zadataka – impresivnih 68 točnih zadataka riješio je tehnikom mentalnog računanja u zadanom roku!

Lucia Radišić ALOHA prvakinja Praktikum Zagreb

U natjecanju je sudjelovalo preko 40 centara Aloha mentalne aritmetike iz gotovo svih većih gradova i mjesta u Hrvatskoj i preko 800 djece u dobi do 4 – 12 godina.

Nažalost, još ove godine zbog pandemije naši prvaci uskraćeni su za odlazak na međunarodno natjecanje odmjeriti snage s djecom iz zemalja diljem svijeta, ali spremno i motivirano ćemo dočekati sljedeću sezonu i nove izazove.

Djeca Praktikum centra ponosno su osvojila više nagrada na 5. državnom natjecanju u ALOHA mentalnoj aritmetici, ukupno 6 osvojenih nagrada, od toga 4 državna prvaka i prvakinja u svojim kategorijama i dva drugoplasirana mjesta, većinom u predškolskoj i ranoj školskoj kategoriji.

Čestitamo: Viti Kulišiću (6 g.), Luciji Radišić (7 g.), Lovri Smrkiću (6 g.), i Niki Soboti (7 g.) na 1. mjestu državnih prvaka u svojim kategorijama te Niki Kulišiću (6 g.) i Mislavu Mrakužiću (7 g.) na drugom osvojenom mjestu.

Uz nagrade koje su osvojila djeca priznanja idu i njihovim trenericama, Praktikum trenerica Ksenija Talan osvojila je nagradu najbolje u Hrvatskoj za Tiny Tots kategoriju.

Lovro Smrkić ALOHA prvak Praktikum Zagreb

„Izuzetno smo ponosni na osvojene nagrade naše djece i trenerica u više kategorija ALOHA državnog natjecanja te izniman uspjeh šestogodišnjeg predškolarca i Super Prvaka Vite Kulišića. U ovoj pandemijskoj godini punoj izazova djeca su pokazala izvrsne rezultate, a time je ovaj uspjeh još veći. Uz vodstvo stručnih trenerica Aloha programa te u suradnji s roditeljima koji su poticali djecu na rješavanje domaćih zadaća i dodatno vježbanje – uspjeh nije izostao. Da, svi možemo biti izvrsni uz predani rad i ponešto talenta, a ovdje govorimo o djeci ranog predškolskog i školskog uzrasta koji prakticiraju ALOHA program više godina. Osobito je zadovoljstvo pratiti njihov rast i razvoj, a on se kod djece rane dobi očituje u poboljšanju koncentracije, fokusa, grafomotorike, brzine rješavanja zadataka, vještine slušanja, fotografskog pamćenja i drugih korisnih vještina potrebnih za uspješno postignuće učenika u nastavnom procesu, a kasnije i u životu“ – izjavila je voditeljica Praktikum centra Anđelka Budić.

ALOHA Praktikum Zagreb prvaci

Što je ALOHA Mentalna Aritmetika?

ALOHA Mentalna aritmetika je program intelektualnog razvoja za djecu od 4 do 13 godina, koji dokazano povećava njihov IQ, a provodi se više od 25 godina diljem svijeta u preko 40 zemalja. Ovaj program intelektualnog i mentalnog razvoja osmišljen je za djecu u dobi od 4 do 13 godina. Potiče njihov mentalni razvoj, i to na zabavan način, i zato ga još nazivamo i „trening za mozak“. ALOHA povećava inteligenciju djece zahvaljujući edukacijskom programu temeljenom na tri ključne točke: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre. Aritmetika je osnova matematike, najstarija, elementarna grana matematike koja proučava računske operacije s brojevima. Upravo zbog toga važna je i za sve ostale prirodne i društvene znanosti, kao i u svakodnevnom životu. Učenje aritmetike pomoću abakusa alat je pomoću kojega djeca uz matematičke razvijaju i druge vještine, bitne za učenje i školovanje, ali i za čitav život.


U Hrvatskoj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo svoje pozitivno stručno mišljenje za program ALOHA mentalna aritmetika.