Melita Lovričević

voditeljica radionica pjevanja

Magistrica je ekonomije, jazz glazbenica te apsolventica na Institutu za Waldorfsku pedagogiju u Zagrebu. Ljubav prema glazbi odvela ju je u profesionalno bavljenje glazbom, a tu strast usmjerila je i u osmišljavanje vlastitog glazbeno-vokalnog programa radionica Alkemija glasa i zvuka namijenjenih djeci, mladima i svima bez obzira na dob i struku, koje provodi u suradnji s Udrugom Praktikum te Ministarstvom kulture (Ruksak pun kulture). U glazbi je od svoje treće godine, pohađala je Glazbeno učilište Elly Bašić, Srednju školu za ritmiku i ples Ana Maletić, seminare na Rock Akademiji u Zagrebu i Grožnjanu, online seminare Berklee Music School, radila s inspirativnim mentorima, a također završava Management na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Godine 2014. u sklopu festivala Jazz.hr/Proljeće u KD Vatroslav Lisinski predstavlja se kao jedna od Novih nada jazza Marjan Marjanović. Godinama pjeva u zboru KUD INA pod vodstvom maestra Bojana Pogrmilovića.

Osim s vlastitim bendom, Mel & Thunders, surađuje s brojnim drugim jazz sastavima, big bendovima, kako u živim nastupima tako i studijski. Vlastiti izričaj među ostalom nalazi kroz pisanje autorskih tekstova na skladbe virtuoznog osnivatelja gypsy jazza-a Djanga Reinhardta te sastav snima i CD Thunder jam session.

Surađuje (kako studijski tako i koncertno) s Big Bandom Hrvatskog Glazbenog Zavoda, Tamburaškim orkestrom Hrvatske Radio Televizije, Royal Garden Blues Dixieland bandom, Django Jet Gypsy Swing Bandom te brojnim stranim umjetnicima u domeni jazz, swing, etno i fusion glazbe. Odnedavno započinje vokalnu suradnju kao član jedinog Kletzmer benda na ovom području, Jewsers. Svoj izričaj pronalazi i u autorskom sastavu More Love Ensemble kojeg osniva zajedno s Petrom Ćulibrkom i Enosom Kuglerom 2016. godine, iza kojih stoje dva objavljena albuma za Aquarius Records.

Izbornik