Iva Srnec

voditeljica dramskih radionica

Diplomirala je 2013. godine na magistarskom studiju kazališne režije i radiofonije autorskom predstavom Ulice u jesenje jutro pod mentorstvom profesora Branka Brezovca, a u produkciji Centra za kulturu Trešnjevka i Akademije dramske umjetnosti te pismenim radom Poezija i kazalište. Članica je HDDU-a te 2010. godine sudjeluje u osnivanju umjetničke organizacije Točka na i. Prva profesionalna predstava koju postavlja bila je monodrama Igora Hamera Samo jučerašnja vijest u produkciji Teatra Exit 2009. godine.

Među ostale značajnije projekte ubraja Na tavanu tete Agate, autorsku predstavu Damjana Simića, Matee Elezović i Ive Srnec u produkciji Centra za kulturu Trešnjevka i uz suradnju Točke na i, Hocus Pocus – priču iz Freakwoodske šume, rock operu za djecu i mlade u koprodukciji HNK Varaždin i Točke na i, skladatelja Igora Tatarevića prema librettu Ivice Krajača (2011.), Slike Marijine, monodramu Lydije Scheuermann Hodak u produkciji udruge Moj Film i Točke na i (2012.), Igru ljubavi i slučaja (P. Marivaux) u produkciji Gradskog kazališta Jastrebarsko 2013., te Galiciju (M. Krleža) u produkciji Akademije dramske umjetnosti, Točke na i, Centra za kulturu Trešnjevka i Filozofskog fakulteta u Zagrebu (2014).

Ostvarila je dvije suradnje sa zagrebačkom Filharmonijom i Hrvatskom glazbenom mladeži – simfonijski koncert R. Korsakov: Šeherezada (2011.), te simfonijski koncert Wagner i Verdi online (2013.)

Radila je kao asistent režije na Zagrebačkom histrionskom ljetu na Opatovini, kao dramski pedagog u Zagrebačkom kazalištu mladih pet godina, a trenutno radi kao dramski pedagog u Udruzi Praktikum, Gradskom kazalištu Trešnja, Gradskom kazalištu Jastrebarsko i u svom nezavisnom kazalištu Točka na i.

Izbornik