Antonija Cvitković

voditeljica dramskih radionica

Antonija Cvitković, Praktikum Zagreb

Rođena 1990. u Zagrebu. U osnovnoj školi je započeo interes za glumu i umjetnost, a u srednjoj školi upisuje  dramski studio Zagrebačkog kazališta mladih gdje je igrala u predstavama Pčelica Maja, Ove noći možemo bez trećega i mjuziklu Briljantin.

U Teatru Tirena glumi u predstavama 2042.Dama s kišobranom, ako jedne zimske noći sedmorica protiv tebe…Sabor svraka, Dodatna prtljaga, Badenski poučak o suglasnosti, Velika Božićna avantura, Avanture Vrećka I Smećka i Život s nepoznatim brojem nepoznanica koja je 2013. proglašena najboljom amaterskom predstavom u Hrvatskoj.

Kao kostimograf u Teatru Tirena radi na predstavama: Uštekaj komp, uštekaj mozak, 2042., Život s nepoznatim brojem nepoznanica, ako jedne zimske noći sedmorica protiv tebe…, bašjelijepdanštetabibilaneštoneubiti, Mali maturalac iz pakla.

Pohađa radionicu mjuzikla pod vodstvom Michaela Greena na susretu Theatre Integrates People (Mednarodne poletne gledališke delavnice) u Izoli u Sloveniji.

Radionicu „Kazalište za najmlađe“ pod vodstvom Ivana Kristijana Majića održane na Tireninom Kazališnom kampu u Pazinu.

Sudjeluje na edukacijama i radionicama dramatizacije (Maja Sviben) , dramskog pisanja (Nina Horvat) I rada s maskom (Kimmo Tahtivirta), Od ideje do kazališne predstave (Ines Škuflić Horvat), u Laboratoriju zabave pohađa radionicu Storytellinga (Dijana Zorić).

Sudjeluje u raznim projektima i edukacijama rada s djecom i djecom s poteškoćama.

U Klubu Tirena, proizašlom iz dramske grupe teatra Tirena s Larom Žučko, piše i glumi u predstavi “bašjelijepdanštetabibilaneštoneubiti” i “Mali maturalac iz pakla”, te 2019. godine otvaraju udrugu ZKPK (Zagrebački kolektiv poluprofesionalnih kazalištaraca).

Dugogodišnje iskustvo dramskog pedagoga stjecala je u ZKM-u, Teatru Tirena i danas u Praktikum centru.