Ciklus likovnih radionica u UIR-u

S korisnicima Udruge invalida rada Zagreba koja je socijalna, nestranačka i neprofitabilna organizacija s humanitarnim ciljevima te koja okuplja invalide rada u jedinstvenu organizaciju na području grada Zagreba i Zagrebačke županije proveli smo zaista poseban ciklus likovnih radionica pod vodstvom kiparice Melite Omeragić.

Istraživali smo osnove likovnih zakonitosti, za izradu portreta u slikarskim tehnikama inspirirali smo se umjetničkim pravcem fovizmom i vatrometom boja koji karakterizira ovaj pravac. Okušali smo se i u kiparskim tehnikama oblikovanja gline, izrađujući biste naših dragih te promatrajući jedni druge.

Naravno izrađivali smo i blagdanske ukrase (neizbježno u ovom periodu) te produbili saznanja u tehnici keramike.

Moramo pohvaliti korisnike koji su bili hrabri i otvoreni za okušati se u tehnikama u kojima do sada nisu imali prilike izražavati se!

Druženje je vrlo brzo prošlo, mi smo spremni za izložbu i nekako se nadamo daljnjim prilikama za ovakvim umjetničkim i meditativnim iskustvima.