Art terapija Praktikum Zagreb

Otvoreni studio art terapije

Art terapija pomaže razviti bolje razumijevanje vlastitih osjećaja, potiče osobni rast i razvoj te povećava mogućnost razumijevanja i verbaliziranja vlastitih potreba.
  Pridruži nam se!

ORGANIZACIJA RADA

Za koga mlade i odrasle
Trajanje 8 likovnih susreta
Kada od listopada do lipnja, jednom tjedno, četvrtkom od 20:00 – 21:30
Gdje 1.600 kn/212.36 EUR

Uplatu je potrebno izvršiti prije početka tečaja.

Otvoreni studio art terapije vam nudi prostor u kojem možete započeti proces istraživanja vlastitih misli i osjećaja te njihovu ekpresiju kroz upotrebu raznih likovnih materijala. U art terapiji koristi se crtanje, slikanje i modeliranje, a nastali krativni uratci pomažu osobi u komunikaciji kompleksnih emocija i iskustava koje je možda teško izraziti riječima.

Kroz kreativni proces likovnog stvaralaštva te podršku voditeljice i ostalih članova grupe dobit ćete priliku za ispričati vlastitu priču kroz crtež ili sliku te ostvariti novi uvid u vlastite osjećaje, odnose s drugima te situacije s kojima se susrećete u svakodnevnom životu. Art terapija može pomoći polaznicima razviti bolje razumijevanje vlastitih osjećaja, potiče osobni rast i razvoj polaznika te povećava njihovu mogućnost razumijevanja i verbaliziranja vlastitih potreba.


Art terapija Praktikum Zagreb
Prethodno iskustvo ili vještina u likovnom izražavanju nisu potrebni te je fokus na procesu ekspresije a ne na likovnoj kvaliteti nastalih radova. Likovni radovi nastali unutar procesa art terapije predstavljaju put prema unutarnjem svijetu polaznika i temama koje su njemu/njoj trenutno bitne, a art terapeut nastale slike ne analizira već potiče zajedničko otkrivanje i razumijevanja značenja slike. Slika nudi mogućnost istovremenog otkrivanja i skrivanja posredstvom simbola te zbog toga omogućuje rad potpuno prilagođen potrebama i spremnosti pojedinca koji vodi proces i diktira koliko je u kojem momentu spreman/na sam/a razumjeti i podijeliti s terapeutom i ostatkom grupe.


Art terapija Praktikum Zagreb

Art terapija može biti posebno korisna osobama koje:
– se nose s osjećajima ljutnje, potištenosti ili tjeskobe
– imaju narušene obiteljske odnose, odnose s prijateljima ili kolegama na poslu
– imaju poteškoća s identitetom, samopouzdanjem i samopoštovanjem
– su u procesu prilagodbe na životne promjene.

Radionica je koncipirana kroz kombinaciju zadanih i slobodnih tema te će se odvijati kroz osam susreta, nakon čega će zainteresiranim polaznicima biti moguće nastaviti sudjelovanje u otvorenom studiju po principu ‘drop-in‘.

Art terapija Praktikum Zagreb

Otvoreni studio održavat će se u dvije odvojene grupe, za odrasle i za srednjoškolce.

Radionicu otvorenog studija će voditi Kristina Kovačević, kvalificirana i registrirana art terapeutkinja s desetogodišnjim iskustvom rada u struci art terapije, od čega 7 godina unutar zdravstvenog sustava Velike Britanije.

Voditeljica radionica

Kristina Kovačević

voditeljica art terapije

Art terapija Praktikum ZagrebKvalificirana i registrirana art terapeutkinja s desetogodišnjim iskustvom rada u struci art terapije, od čega 7 godina unutar zdravstvenog sustava Velike Britanije.