Vedska matematika

Seminari vedske matematike

vedska matematika

Strah i odbojnost prema matematici?

Ma, zaboravi…

Dođi na tečaj Vedske matematike i poboljšaj vještine računanja!

Pojednostavi najkompliciranije i otkrij rješenje za najzahtjevnije matematičke zadatke!

I sve to uz zabavu i bez imalo muke!

Vedska matematika je drevna tehnika učenja uz pomoć 16 formula, odnosno „sutri“ koje je razvio Indijski duhovni vođa Baharati Krishna proučavajući Vedske spise početkom 20. stoljeća.

Vedska Matematika je sistematičnija i jednostavnija nego što je to naša konvencionalna matematika. To je mentalni alat za računanje koji nas ohrabruje da razvijamo i koristimo svoju kreativnost i intuiciju i koji u rješavanju daje puno fleksibilnosti, zabave i zadovoljstva.

Za Vaše dijete to znači da će poboljšati svoje vještine računanja i dati mu prednost u odnosu na konvencionalno učenje matematike. Nakon tečaja vedske matematike neće imati potrebe za instrukcijama iz matematike niti straha od ispita iz matematike!

ŠTO ĆEMO RADITI NA TEČAJU VEDSKE MATEMATIKE?

Učit ćemo osnovne metode i načine vedske matematike: oduzimanje, zbrajanje, množenje, dijeljenje, kvadriranje, kubiranje i kubne korijene.

Radi boljeg i lakšeg razumijevanja i dobivanja šire perspektive, osnovne metode vedske matematike povezat ćemo s već poznatim metodama koje smo učili u školi.

KORISTI UČENJA VEDSKE MATEMATIKE:

• Više od 1700% brže računanje nego sa metodama konvencionalne matematike (to je trenutni svjetski rekord).
  • Odbacivanje straha od matematike.
  • Ako vaše dijete ima strah i odbojnost prema matematici, Vedska matematika će im na zabavan način vratiti zanimanje i potaknuti ih na daljnje istraživanje matematike.
  • Izoštriti um, povećati mentalnu sposobnost i inteligenciju.
  • Povećati brzinu i točnost- postat će Mentalni kalkulator.
  • Poboljšati memoriju i ojačati samopouzdanje.
  • Produbiti interes za brojeve.
  • Razviti lijevu i desnu stranu mozga koristeći intuiciju i inovativnost.

U Vedskoj matematici se teški računski problemi i ogromne sume  često mogu  riješiti u trenutku!

Ta direktna metoda je samo dio onoga što Vedska matematika nudi.

Ona nam pokazuje cjelovitu i jedinstvenu strukturu matematike, a metode su komplementarne, izravne i jednostavne.

Jednostavnost Vedske matematike znači da se izračuni mogu provoditi mentalno. Postoji mnogo prednosti u korištenju ovog fleksibilnog, mentalnog sistema računanja.

Učenici mogu izmisliti svoje vlastite metode, jer nisu ograničeni na jednu „ispravnu“ metodu, a to povećava njihovu kreativnost i zainteresiranost.

Program Vedske matematike nadopunjuje nastavni plan i program matematike koji se uobičajeno podučava u školama, djelujući kao snažan alat provjere  i uštede dragocjenog vremena na ispitima.

vedska matematika2

KOME JE NAMIJENJENA RADIONICA:

Radionica je namijenjena učenicima, studentima i svim ljubiteljima matematike!

Na prvi dio tečaja (koji obuhvaća zbrajanje i oduzimanje, množenje i dijeljenje) izuzev učenika 7. i 8. razreda, srednjoškolaca, studenata i svih ljubitelja matematike, dobrodošli su i polaznici nižih razreda koji su uspješno savladali tablicu množenja.

Termini seminara vedske matematike održavaju se svaki mjesec i podijeljeni su u dva vikenda (polaznik može odabrati i pohađanje samo jednog vikenda!)

11.VIKEND

Subota

14:30 sati – 16:00 sati: Zbrajanje i oduzimanje

16:30 sati – 18:00 sati: Množenje (1. dio)

Nedjelja

10:00 sati – 11:30 sati: Množenje (2. dio)

12:00 sati – 13:30 sati: Dijeljenje (1. dio)

2. VIKEND

Subota

14:30 sati – 15:15 sati: Dijeljenje (2. dio)

15:30 sati – 17:45 sati:  Kvadriranje i kubiranje

Nedjelja

10:00 sati – 11:30 sati: Sustavi jednadžbi

12:00 sati – 13:30 sati: Završno ponavljanje sa kratkom provjerom znanja

Ukupno trajanje: 12 sati

Na kraju svake obrađene teme provodi se kratka pismena provjera kojom se želi utvrditi usvojenost gradiva.

Prava ljepota i djelotvornost Vedske matematike ne može se u potpunosti doživjeti i poštovati ako izostane vježba!

Uz vježbu se vrlo lako može vidjeti kako i zašto je ova matematička metoda najučinkovitija od svih ostalih!

Prijave i informacije na:  info@udruga-praktikum.hr ili putem naše kontaktne stranice.

Korisnici o programu:

“Bilo je zanimljivo i pomoći će mi u budućnosti u školi i bilo gdje drugdje!”

Roko Čipčić, polaznik seminara Vedske matematike

“Jako sam zadovoljna Vedskom matematikom, ne bih ništa promijenila u načinu predavanja te sam sigurna da će mi poslužiti u daljnjem školovanju!”

Tea Vrzić, polaznica seminara Vedske matematike

“Jako mi se svidjelo sve. Ne bih ništa mijenjao. Profesorica je bila jako strpljiva i simpatična. Puno sam naučio i nisam mogao vjerovati koliko načina ima zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje.”

Ian Sarić, polaznik seminara Vedske matematike

Voditeljica radionice:

Mirjana Čubelić

IMG_6625 Dipl. inž. matematike  s velikim iskustvom podučavanja koja dugi niz godina radi kao profesorica  matematike u srednjoj školi u Samoboru. Završava mnoge edukacije i tečajeve vezane uz sferu  matematike. Svojim interesom za proučavanjem i podučavanjem mentalne matematike (vedska  matematika i abakus) želi popularizirati interes za matematiku kod mladih.

Tajne Vedske matematike možete proučiti: OVDJE