Umjetnički mingl!

“Umjetnost u mom kvartu” samostalni je projekt Udruge Praktikum i u sklopu je redovnog programa likovnih radionica tijekom koji dodatno oplemenjujemo gostovanjima umjetnika s današnje scene!

Izuzev okupljanja umjetnika, projekt je osmišljen u svrhu educiranja djece i mladih o današnjoj umjetničkoj sceni i trendovima!

Polaznici likovnih radionica na ovaj način ostvaruju izravan dijalog s umjetnikom te upoznaju što, kako i na koji način radi, živi i proizvodi jedan umjetnik!

Svaki umjetnik kroz gostujuće radionice približit će svoju misao vodilju o umjetničkom izražavanju te objasniti na koji se način predstavlja na tržištu!

Na ovaj način polaznici razvijaju senzibilitet prema umjetničkom izražavanju i estetici.

Eksperimentirajući s različitim oblicima umjetničkog izražavanja, dolazi se do iznenađujuće zavodljivog, oslobađajućeg i edukativnog iskustva,

jer umjetnost, kako šokira, tako i stimulira.

Umjetnost pomaže izvući na površinu osjećaje kojih možda uopće nismo svjesni. Nakon što ih osvijestimo, nove osjećaje ugrađujemo u naš emocionalni repertoar čime postajemo bogatiji i fleksibilniji. Na ovaj način umjetnost može poslužiti kao cjeloživotni alat putem kojeg je moguće izraziti emocije te kao spoznaja da do mogućeg rješenja ne postoji samo jedan jedini put!

Radovi nastali na radionicama s gostujućim umjetnicima izlažu se u prostorima udruge za širu javnost u trajanju od dva tjedna!

02.06.2018.

RADIONICA SUMINAGASHI  S KIPAROM DEJANOM KLJUNOM

Ovoga puta naše likovnjake posjetio je kipar Dejan Kljun koji je polaznicima približio drevnu japansku tehniku slikanja na vodi,  uz pomoć koje se stvaraju unikatni grafički otisci preslikavajući se preko površine vode. Tehnika je istovremene meditativna i zabavna!

Polaznici su isproducirali cijeli niz prekrasnih radova s velikim oduševljenjem!

Dejan Kljun rođen je 30.6.1979. u Rijeci. Maturirao je u srednjoj Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn 1998. Nakon toga dolazi u Zagreb i 1999. upisuje kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti te diplomira u klasi Mire Vuce 2005. Kao samostalni umjetnik izlaže grupno i samostalno, bavi se primijenjenim kiparstvom i slikarstvom te 2008. upisuje doktorski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Osim ostvarivanja u kiparskom i slikarskom izričaju, bavi se i drevnom japanskom tehnikom slikanja na vodi – suminagashijem.

14.04.2018.

RADIONICA “AUTSAJDERI” S KUSTOSICOM MSU-a DANIELOM BILOPAVLOVIĆ BEDENIK 

Ovoga puta naši umjetnici družili su se s kustosicom Muzeja suvremene umjetnosti Danielom Bilopavlović Bedenik koja je likovnjake upoznala sa stvaralaštvom umjetnika autsajdera.

Na radionici smo naučili tko su autsajderi, po čemu se razlikuju od ostalih umjetnika i zašto su dobili to ime, a zatim smo prije početka izrade djela, zatvorili oči i promislili na temu: ”Da sam autsajder kako bi doživio svijet?”. Pohvala našim kreativcima otvorenoga srca!

U MSU je nedavno otvorena izložba „Formula čula“ na kojoj su izloženi radovi autsajdera iz Zbirke marginalne umjetnosti, a mi smo proučili i njihove „otkačene“ radove i inspirirani njima napravili vlastite!

1

 

Daniela Bilopavlović Bedenik, dipl. povjesničarka umjetnosti i etnologinja, surađuje s Udrugom Praktikum od samih početaka. Radi kao kustosica Odjela za pedagošku djelatnost i kustosica je Zbirke marginalne umjetnosti zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti.  Iza sebe ima niz edukativnih projekata, radionica i izložbi. Uživa u radu s djecom koja su njezina glavna inspiracija, a ističu se njezini umjetničko-edukativni i inkluzivni programi koje provodi u suradnji s umjetnicima te udrugama za osobe s invaliditetom i centrima za rehabilitaciju djece i mladeži. Radi i živi u skladu s motom „umjetnost dostupna svima“.

 

 

 

 

03.06.2017.

RADIONICA “MOBILI” S DIZAJNERICOM KRISTINOM VOLF

U sklopu samostalnog projekta Udruge Praktikum “Umjetnost u mom kvartu”, naše male umjetnike ovog puta je iznenadila svojim kreacijama i idejama

dizajnerica Kristina Volf!

S polaznicima Kreativnog starta i Tehnikama crtanja, slikanja i modeliranja izrađivala je mobile – prostorna tijela koja se sama gibaju, u ovom slučaju strujanjem zraka.

Kristina i naši umjetnici mobile su izradili od papira. Mlađa grupa radila je s motivom zvjezdica dok se za malo kompliciranije motive (po vlastitom izboru) pobrinula starija grupa. Rezultati su bili pravo oduševljenje te  nam je drago da će radovi krasiti prostor udruge!

IMG_9136

Kristina Volf živi i radi u Zagrebu. Diplomirala je na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sa smjerom industrijskog dizajna. Članica je strukovnih udruga Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD), a od 2015. godine dobiva status samostalne umjetnice od Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Tijekom 2012. godine otvara tvrtku Manufakturist d.o.o. za dizajn, proizvodnju i usluge. Iste godine s kolegicama osniva studio Manufakturist koji se bavi promišljanjem i prakticiranjem kreativnih interdisciplinarnih modela suradnje, usmjerenih na realizaciju i proizvodnju konkretnih proizvoda. Studio se istaknuo kolekcijom suvremenih suvenira “Putešestvije” koji su uvršteni u službene državničke poklone Ureda Predsjednika RH i Ministarstva Kulture.

Trenutno radi samostalno i na različitim projektima s kolegama. Djeluje u području produkt dizajna, dizajna vizualnih komunikacija, web dizajna, dizajna interijera i ostalih naručenih usluga dizajna.

 

 

11.11.2017.

RADIONICA “ATMOSFERA” UZ IGORA ČABRAJU

U sklopu našeg umjetničkog projekta, grafičar Igor Čabraja posjetio je po drugi puta polaznike Tehnika crtanja, slikanja i modeliranja i održao je likovnu radionicu pod nazivom “Atmosfera”!
Nakon uvodnog dijela u kojem je Igor ispričao i upoznao nas s raznim grafičkim tehnikama, polaznici su pomoću šablona izrađivali motive poput jata ptica, lišća na vjetru i valova u nekoliko tonova jedne boje!

Bili su jako vrijedni, a radove možete doći škicnuti kod nas u udruzi tijekom sljedeća dva tjedna!

18.02.2017.

RADIONICA “ŠARENI PEČAT” S GRAFIČAROM IGOROM ČABRAJOM 

U sklopu samostalnog projekta Udruge Praktikum “Umjetnost u mom kvartu”, ovoga puta u goste nam je došao izvrstan grafičar Igor Čabraja.

S našim polaznicima Kreativnog starta i Tehnika crtanja, slikanja i modeliranja održao je radionicu pod nazivom “Šareni pečat“. Na ovoj radionici naši mali umjetnici upoznali su se sa grafičkim tehnikama te i sami okušali u jednoj.

Iz spužve su izrezivali razne oblike karakteristične za drvo i njegovu krošnju – kora drveta, grane, listovi, grančice uz pripadajuće elemente – vlati trave, kukce raznih vrsta, cvjetove te navedene oblike otiskivali poput pečata na papir pomoću tempera i akrilnih boja.

I0gor Čabraja rođen je 23. travnja 1976. u Slavonskom Brodu. Matematičku gimnaziju završio je 1994. u rodnom gradu. Godine 2001. upisuje Studij likovne kulture na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a sljedeće akademske godine (2002./03.) prelazi na Nastavnički odsjek Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je diplomirao 2006. godine u klasi prof. Dubravke Babić. Radio je kao vanjski suradnik u zvanju asistenta na Odsjeku za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku daljnje tri godine te kao umjetnički suradnik na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Godinu dana (2009./10.) predavao je likovnu kulturu u OŠ Blaža Tadijanovića u Podvinju u Slavonskom Brodu. Od 2010. godine zaposlen je u zvanju asistenta na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) u Zagrebu. Izlagati je počeo još za vrijeme studija (2004.), a zahvaljujući zapaženom i nagrađenom nastupu na 4. hrvatskom trijenalu grafike, 2006. godine debitira samostalnom izložbom Interferencije u Studiju Kabineta grafike HAZU. U desetogodišnjem umjetničkom djelovanju izlagao je na trinaest samostalnih izložbi u zemlji te na tridesetak domaćih i međunarodnih skupnih izložbi, među kojima se posebno ističu sudjelovanja na Međunarodnom trijenalu grafike (Międzynarodowe Triennale Grafiki; International Print Triennial) u organizaciji istoimene poljske organizacije u Krakovu. Dobitnik je Premije HAZU (2012.) na 6. hrvatskom trijenalu grafike. Djela mu se nalaze u zbirkama Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Muzeja Brodskog Posavlja u Slavonskom Brodu te Kabineta grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. 

26.11.2016.

RADIONICA “GRAFITI” S MIROM MODULOM

U sklopu samostalnog projekta Udruge Praktikum “Umjetnost u mom kvartu”, ovoga puta u goste nam je došao izvrstan grafiter Miro Petković aka Modul Osam!

Miro Modul je s našim malim umjetnicima, polaznicima Kreativnog starta i Tehnika crtanja, slikanja i modeliranja. održao likovnu radionicu pod nazivom “GRAFITI”. Na ovoj su se radionici mladi likovnjaci upoznali s radom i umjetničkim avanturama grafitera Mire Modula te s osnovama pisanja slova za grafite!

Izložba izrađenih radova s radionice GRAFITI otvorena je za javnost sljedeća 2 tjedna u Udruzi Praktikum!

15058510_365537210448059_1595291534_n

Miro Petković aka Modul Osam rođen je u Zagrebu, 1980. Završio je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna stekavši obrazovanje za scenografsko aranžerskog dizajnera. Od svoje 13. godine aktivno se bavi uličnom umjetnošću i upravo ga taj vid vizualne umjetnosti nadahnjuje da istražuje i ostale slikarske tehnike unutar kojih stvara posljednjih 20 godina. S vremenom svoje likovno djelovanje seli i na nove, neistražene medije i širi svoje kreativne obzore. Istražuje kaligrafiju, kombinira rad u nekoliko medija (flomaster, sprej, akril, ulje, vodene boje…). Na taj način konvencionalnije tehnike slikanja sagledava u progresivnijem svjetlu i spaja “nespojivo”.

Njegova djela na platnima i predmetima krase interijere mnogih privatnih i poslovnih prostora. Okušao se i u izradi scenografije za festivale i kazalište, stvara vizualne identitete za razne brandove i vodi grafiti radionice kojima obogaćuje nezavisnu, urbanu kulturu u Zagrebu.

 

 

21.05.2016.

RADIONICA “BOJE I OBLICI” UZ KIPARA IVANA FIJOLIĆA

U sklopu projekta “Umjetnost u mom kvartu” polaznike likovnih radionica ovoga puta posjetio je renomirani kipar Ivan Fijolić!

S polaznicima Kreativnog starta i Tehnika crtanja, slikanja i modeliranja održao je likovnu radionicu pod nazivom “Boje i oblici”.

Kipar Ivan Fijolić predstavio je svoj opus djeci te s njima lijepio oblike u boji na zajednički papir. Radeći istovremeno za sebe i zajedno, naši polaznici stvarali su različite kreativne radove.

363270-150x150Ivan Fijolić, rođen je u Zagrebu, 1976. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 2004. godine, te stekao zvanje Profesor likovne kulture i plastičnog oblikovanja, kipar. Za vrijeme studija bio je i dobitnik Rektorove nagrade. Od 2008. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, zaposlen je kao asistent na kolegiju “Kiparstva”. Na istom fakultetu pri kraju je doktorskog studija, na kojem se kroz teorijsko istraživanje bavi ulogom postamenta tijekom povijesti. 

Svoj rad, predstavljao je sustavno javnosti u galerijskim prostorima od studentskih dana, pa sve do danas. U svom opusu bilježi preko dvadeset I pet samostalnih izložbi, od toga pet inozemnih, te preko četrdeset skupnih izložbi od toga deset inozemnih. Autor je i šest skulptura u javnom prostoru, od kojih je posljednja pod nazivom “Dvije palme na otoku sreće”, u počast pokojnom kiparu Ratku Petriću, bila nagrađena od strane stručnog žirija na 12. Trijenalu hrvatskog kiparstva, u Gliptoteci HAZU 8.7.2015. godine. 

12.05.2018.

RADIONICA AFRIČKE MASKE UZ KERAMIČARKU MARIJU MAJU STOJANOVIĆ

U sklopu projekta „Umjetnost u mom kvartu“, naše likovnjake posjetila je keramičarka Marija Maja Stojanović!

Na radionici smo otkrili kako se i veliki P. Picasso inspirirao afričkim maskama koje su se koristile pri raznim ritualima i ceremonijama, a zatim je svatko izradio svoju zaštitnu masku!

Bravo ekipa, jedva čekamo izložiti ispečene radove!

25.04.2016.

RADIONICA “MODELIRAJ SVOJU CIPELU!” UZ KERAMIČARKU MARIJU MAJU STOJANOVIĆ

Ovoga puta u sklopu našeg projekta ”Umjetnost u mom kvartu” polaznike likovnih radionica posjetila je keramičarka Marija Maja Stojanović!

Mlađa grupa likovnjaka izrazila se modelirajući i dizajnirajući cipele, upoznavši se s keramičarskom tehnikom trakica!

Stariji su se polaznici okušali u izradi reljefa!

Usvojeno je puno novih umjetničkih pojmova i uvida u tehnike, a djeca su se kao i obično maštovito i slobodno kreativno izrazila!

marija2

 

Marija Maja Stojanović rođena je 1979. god u Zagrebu. Nakon završene Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn završila je studij etnologije i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Zadnjih nekoliko godina aktivno se bavi izradom umjetničke keramike i stvara dekorativne i funkcionalne predmete. Svi predmeti rezultat su magične transformacije gline. Počevši od ručnog oblikovanja, višeslojnog glaziranja i primjene različitih tehnika pečenja, nastala  djela su neponovljiva i jedinstvena. Upravo zbog neiscrpnih mogućnosti varijacija, kombinacija, eksperimentiranja  i neizvjesnosti u iščekivanju krajnjeg rezultata u keramici pronalazi savršen medij izražavanja.

 

 

 

21.12.2015.

“DEKORATIVNA TEHNIKA BATIK” UZ KIPARA MATEJA PAŠALIĆA 

Jako smo sretni, jer projekt “Umjetnost u mom kvartu” ima priliku ugostiti doista zanimljive umjetnike. Tako nas je ovoga puta posjetio Matej Pašalić, akademski kipar i profesor u ŠPUD-u!

Djeca su se upoznala s tehnikom batik. Batik je dekorativna tehnika pomoću voska. Ovdje se crtež voštanom kredom premazuje akvarelnom bojom – hidrofilna boja se prima samo na mjestima gdje nije masno (vosak), tako da linije premazane voskom ostaju intaktne.

Izrodili su se odlični radovi naših malih umjetnika, a djeca su se dobro zabavila i isprobala još jednu zanimljivu tehniku

matejMatej Pašalić rođen je 1978. u Zagrebu. Godine 1997. završava Srednju školu primijenjenih umjetnosti i dizajna (smjer dizajn metala) u Zagrebu. Diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti (Zagreb 2005), usmjerenje Male plastike i medaljerstva u klasi prof. Damira Mataušića. Dobitnik je nagrade ALU za najuspješnije diplomante u akad.god.2004/2005. Član je ULUPUH-a od 2008. godine.

Izlagao je na više skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Autor više ostvarenih projekata: – Nagrada „Dušan Vukotić“ (Animafest). Srebrni lovorov vijenac (nagrada HNK Zagreb, Ruži Pospiš-Baldani). Pobjednički tron Sljemenske slalomske utrke Snow Queen Trophy, Zagreb. Prednja strana (avers) srebrnog kovanog novca od 150 kuna, sa motivom Dubrovačke karake (natječaj HNB-a, Povijesna hrvatska plovila). Nove krune za Korčulansku vitešku igru „Moreška“… Od 2003. predaje na Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna (dizajn metala) u Zagrebu.

 

 

05.12.2015.

RADIONICA “ILUSTRACIJE IZ RECIKLIRANIH MATERIJALA”

Za sv. Nikolu, u sklopu projekta “Umjetnost u mom kvartu” posjetio nas je umjetnik Patricio Alejandro Aguero Marino. Djeca su se upoznala s radom umjetnika i samostalno izradila svoje radove na temu mitoloških bića.

Umjetnik je predstavio djeci svoj rad kroz ilustracije iz knjige Hrvatska bajoslovlja Vida Baloga te kazališne lutke.

Svatko je sa sobom donio šarene perlice, dijelove tkanina, vunu, umjetne trepavice, šljokice i u tom obojanom okruženju nakon pročitane bajke, izrodila su se najrazličitija mitološka bića….onako kako samo djeca znaju, mašti nije bilo kraja :)

patricio

Patricio Alejandro Aguero Marino rođen je 1977. godine u Meridi, Venezuela. U Caracasu upisuje studij umjetnosti na Akademiji Cristobal Rojas. Na Sveučilišnom institutu visokih studija plastičnih umjetnosti Instituto universitario de estudios superiores de artes plasticas Armando Reveron diplomirao je 2008. godine. Na istom institutu Patricio Aguero Marino radi svoju prvu umjetničku produkciju – smjer slikarstvo, ali se okušao i u medijima kiparstva i instalacija.

Dobitnik je mnogih nagrada čime je stekao priznanje kao mladi umjetnik sažetog, ali iznimno izražajnog opusa. Zanimanje na scenskoj umjetnosti rezultiralo je radom na scenografiji i kostimografiji kao i u izradi marioneta za brojne kazališne predstave u rodnoj Venezueli, a od 2002. i u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Rad Patricia Aguera Marina kreće se od klasičnog portreta prema ilustraciji te u svome radu vješto kombinira ta dva naizgled suprotna izričaja. Komunicira kroz medij slikarstva, kiparstva i instalacija koje vješto kombinira.

 

21.03.2015.

RADIONICA “ISPOD OBLAKA” KIPARA DENISA KRAŠKOVIĆA

Naš projekt „Umjetnost u mom kvartu“ polako, ali sigurno zauzima svoje mjesto na kulturnoj karti Trešnjevke.

Ovoga puta posjetio nas je akademski kipar Denis Krašković koji je klince poveo ispod Oblaka, jer tako se naime zove njegova radionica.

Zvuči neobično, ali prvi kalendarski dan proljeća iznjedrio je mnogo oblačića kojima smo kasnije ukrasili naš prostor!

Denis je polaznicima radionice i roditeljima predstavio i svoj rad koji je sam po sebi vrlo zanimljiv djeci. Naime, jedne od poznatijih njegovih skulptura su „Kit“ na Jarunskom jezeru i „Morž“ ispred Arena centra koje su klincima postale omiljene „penjačice“, a animirani film koji smo u subotu  pogledali rezultat je jedne od njegovih radionica sa najmlađima. Ne smijemo zaboraviti niti Neandretalca koji je nedavno postavljen ispred lokaliteta Hušnjakovo u Krapini.

Denis je klince upoznao i s  ugroženim biljkama i životinjama ovog podneblja i izložio neke od radova na papiru koji se bave ovom temom.

Umjetnički izričaj ovog umjetnika govori sam za sebe i zasigurno nikoga neće ostaviti „oblačnim“, jer kako Denis sam kaže “ Želja mi je izraziti pozitivnu viziju života i svih njegovih manifestacija i govoriti o njima na plemenit način“.

Njegovi radovi su produkt njegovih vizija i stavova – jasni, vedri i donose nam misao o onoj strani umjetnosti koja se u posljednje vrijeme ne javlja tako često i na koju se pomalo i zaboravlja. Jer umjetnost je tu za ljude i od pamtivijeka je stvorena da bude lijepa i pristupačna, a Denisovi nam radovi to i pokazuju.

krapinski-pracovjek1

Denis Krašković rođen je u Zagrebu gdje je maturirao na Školi za primijenjenu umjetnost i diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti na kiparskom odjelu u klasi profesora Stanka Jančića. Radio je kao profesor na kiparskom odjelu Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, a od 2007. godine radi kao izvanredni profesor na Likovnom odsjeku Umjetničke akademije u Osijeku. Magistrirao je na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani kod mentora red. prof. Jože Baršija.

Dobitnik je nekoliko nagrada, između ostalih i Grand prixa Salona mladih u Zagrebu za 2000. godinu.

 

 

 

14.02.2015.

“PIMP MY PUMP”/PREUREDI MOJU PUMPU

Boris i Željko iz umjetničkog kolektiva Pimp my Pump-a na Valentinovo su održali likovno kreativnu radionicu na kojoj su djeca oslikavala reciklažnu pumpu i upoznali se s načinom rada izrade grafita.

Reciklažnu pumpu izradili su Esox Lucius Ido i Margareta Vidmar, umjetnici koji su sudjelovali u projektu “Umjetnost u mom kvartu” i tom prilikom predali izložbu Pimp my Pump-u.

Pimpmypump

 

Pimp My Pump, umjetnički kolektiv koji je u posljednjih nekoliko godina uzdrmao zagrebačku likovnu scenu i dao joj novo značenje. Pet prijatelja je na jednom od zajedničkih druženja došlo na ideju kako oživjeti gradske pumpe za vodu, poznate „železne Franceke“ koji su već desetljećima simbol Zagreba. Pimp My Pump do sada je oslikao oko 100 „Franceka“ koji su svoju priču započeli na Trešnjevci, a sada su rasprostranjeni po cijelom Zagrebu. Svaka pumpa je posvećena nekome, svaka priča svoju priču, od Dine Dvornika preko Picassa i Mondriana, Lou Reeda sve do Janice Kostelić.

Pimp My Pump su: Boris Bare, Robert Ljubanović Kustos, Ninoslav Pirš, Bernard Radić i Željko Rus.

 

 

 

18.12.2014.

IZLOŽBA “KOGA STVORIM BUDE ŽIV” MARGARETE VIDMAR FEAT. ESOX LUCIUS IDO

Prva u nizu izložbi bila je “Koga stvorim bude živ” u prosincu 2014. godine u prostoru Udruge Praktikum.

Izložba Margarete Vidmar  feat. Esox Lucius Ido  dogodila se kao odgovor na   likovnu radionicu „Koga slijepim bude živ!“ gdje su se mali umjetnici  upoznali  s njihovim  reciklažnim pokretnim skulpturama i sami se okušali u njihovoj izradi.

Margaretine skulpture izrađene su od starog novinskog papira , dnevnih izdanja,  i selojtepa, tehnikom koju je osmislila sama autorica, a nose naziv „Putnici“. Sama tehnika izrade za autoricu ima posebno značenje, papir predstavlja krhkost života, a selotejp vezanje za ljude, stvari i ideje.

„Putnici“  naravno – putuju, a do sada su se pojavljivali na različitim mjestima, od seoskih imanja i muzeja do kafića i klubova, uvijek uz oduševljenje i angažiranost publike. Sada su doputovali do udruge Praktikum – centra za djecu i mlade, gdje su djeca na izložbi uživala u interakciji i fotografiranju s „putnicima“. Njihov „putnički dnevnik“ popratio je pustolov Esox Lucius Ido, koji se 2013. pridružuje projektu.

„Putnike“ prati nekoliko slika iz ciklusa „Slagalica“, predstavljeni po prvi puta 2013. na izložbi u zagrebačkom  Muzeju suvremene umjetnosti.

margareta-e1440580232258

 

Margareta Vidmar predstavnica je umjetničke tzv. autsajderske scene koja je u proteklih nekoliko godina iznjedrila mnoge zanimljive umjetnike. Završila je školu slikarstva Agora, Edukacijsko rehabilitacijski fakultet, a magistrirala psihotraumatologiju na Medicinskom fakultetu  i specijalizirala se za art terapiju. Radi kao likovna terapeutkinja  i voditeljica  kreativnih projekata u centru za rehabilitaciju – Mali dom. Od 1998. godine aktivno izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Članica je HDLU.

 

 

x

Kolačiće koristimo kako bismo poboljšali korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete, tada prihvaćate korištenje kolačića sukladno našoj politici privatnosti.