Glazbene radionice

Glazbene radionice za djecu predškolce
fb 2 (1)

Program je namijenjen djeci predškolskog uzrasta, a radi se u grupama jedanput tjedno u trajanju od 60 minuta.

Raspored radionica pogledajte: OVDJE

Naši voditelji akademski su glazbenici i pedagozi s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima.

S radom počinjemo od  1.10.2017., a predviđeni završetak rada je 10.6.2018.  kada će se održati i završna produkcija u Muzeju suvremene umjetnosti.

Radionice se ne održavaju tijekom školskih praznika.

GLAZBENE RADIONICE za djecu (predškolski uzrast)

Kao što svaki roditelj zna, djeca rastu nevjerojatno brzim tempom i na mnogo načina odjednom. Svake minute, svakoga dana razvijaju vještine jezika, brojanja, pokreta, kontrole svojih emocija. Glazbene radionice pomoći će vašem djetetu razviti doživotnu ljubav za glazbu te pridonijeti razvijanju socijalnih, emocionalnih i fizičkih vještina u radosnom i razigranom glazbenom okruženju!

ŠTO RADIMO NA GLAZBENIM RADIONICAMA: Glazbena radionica djecu predškolske dobi upoznaje s glazbom i glazbenim instrumentima i svim njezinim čarima na njima primjeren način uz igru, priču i pokret…maštamo, plešemo i pjevamo, ma obuhvaćamo sve glazbene aktivnosti:-). Naši polaznici nakon predškolskih glazbenih radionica  redovno upisuju glazbene škole.

Djecu kroz program želimo upoznati sa svim instrumentima kako bi na kraju sami izabrali svoj budući instrument, kreativno se zabavljajući i uživajući uz glazbu.

Kroz igru i pokret učimo glazbeni jezik, a kroz sviranje blok flaute djeca dobijaju osjećaj da su pravi glazbenici i stvaraju svoj prvi odnos prema instrumentu.

Cilj nam je da djeca upoznaju i zavole glazbu kroz vlastito sviranje i prepoznaju ju u svemu što ih okružuje, a na kraju školske godine postanu dio priče završne produkcije sa ostalim polaznicima (dramskih, filmskih, likovnih i radionica pjevanja) udruge Praktikum.

Za pohađanje glazbenih radionica potrebno je donijeti svoju blok flautu.

GLAZBENO OBRAZOVANJE ZA DJECU predškolskog uzrasta:

Kod djece ovog uzrasta  jako je važno postaviti osnove glazbenog obrazovanja. To su ritam, tempo i visina tonova (smjer kretanja melodije). Važno je napomenuti da se većina sati temelji na interakciji između djece. Rješavanje zadataka najčešće se dijeli u grupe. Na taj način  uključujemo svu djecu u rad i pronalaženje rješenja  u različitim problemima i situacijama.

Raznim vježbama poticati ćemo motoričke sposobnosti te komunikaciju i socijalizaciju, a radom u timu se te sposobnosti brže stiču.

Na nastavi kroz godinu ćemo poticati aktivno slušanje, rad u timu, razvijati motoričke sposobnosti te komunikacijske vještine i disciplinu kroz izradu instrumenata, crtanje, ples, sviranje i pjevanje.

Povezivat ćemo glazbu sa trenutnim doživljajem i naučiti kako glazba utječe na inspiraciju. Pokreti ili crteži bit će potaknuti glazbom koju slušaju.

Učit ćemo pjevati samostalno, pjevati u zboru, svirati instrumente samostalno i u ansamblima te na kraju godine prezentirati roditeljima na produkciji sve što smo naučili. Izlaganje pred publikom jedan je od najvećih izazova koji obilježava cijeli život; bili to nastupi, testovi, ispiti ili na kraju i razgovori za poslove.

——————-

Voditelji radionice

IMG_6662Silvija Štajcer Šaban  akademska je glazbenica flautistica. Od 1995. godine stalan je član Simfonijskog puhaćeg orkestra HV -e. Usavršavala se na seminarima kod brojnih velikih flautista M.Kofler, V.Prats, A.Nicolet. Uz brojne solističke nastupe, nastupala kao solist uz Zagrebačku filharmoniju, Neovisni komorni orkestar i kvintet HNK-a, često snima za hrvatski radio i televiziju. Predsjednica je udruge za promicanje kulture “Malo svjetlo” koja kroz autorske interaktivne priče stvara pravi glazbeni doživljaj.

1Martin Šaban, akademski je glazbenik pijanist zaposlen kao korepetitor i profesor klavira u umjetničkoj školi Silvije Hercigonje. Iako pijanist, često nastupa kao pjevač duhovne glazbe gdje je kao glavni vokal grupe “Fides” snimio nekoliko cd-a. Također svoj glas je posuđivao raznim radio jinglovima, reklamama i crtićima. Član je Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske glazbene unije. Suosnivač je Udruge za promicanje kulture “Malo svjetlo”.

Oboje su djelovali unutar udruge “Mali Mozart” gdje dodatno usavršavaju svoj rad s najmlađima.