Radionice za uspješnije učenje

Aktivno učenje, izrada mentalnih mapa, planiranje i organizacija vremena

Ovladaj aktivnim pristupom učenju i nauči učiti kroz zabavu!

Usmjeri svoju pažnju i koncentraciju i nauči razlikovati važno od nevažnog!

Isplaniraj vrijeme na što učinkovitiji način, kako bi se mogao posvetiti i svojim hobijima!

Polaznici će kroz ciklus tematskih Radionica za uspješnije učenje usavršiti svoje učenje i usvojiti korisne alate za kvalitetnije učenje!

Radionice se održavaju pod stručnim vodstvom psihologinje Ivane Koller i

namijenjene su uzrastu 10+ godina (gornja granica ne postoji)

U trajanju od 12o minuta, radionice se 0državaju u dva različita termina kako bi se prilagodili čenicima oba turnusa:

ponedjeljkom od 10:00-12:00 sati ili četvrtkom od 15:00-17:00 sati.

Moguće je sudjelovati na svim radionicama ili na radionici po odabiru!

RADIONICA: AKTIVNO UČENJE

Termini održavanja radionica (izabrati jedan termin):

Ponedjeljak, 5. veljače 2018. od 10:00-12:00 sati

Četvrtak, 8. veljače, 2018. od 15:00-17:00 sati

Na ovoj će radionici, polaznici ovladati novim, aktivnim pristupom učenju. Usvojit će metodu istraživačkog pristupa učenju te isprobati konkretnu metodu na aktualnom školskom gradivu. Cilj ove radionice je razvoj interesa za nastavno gradivo, istraživačkog pristupa u učenju te samopouzdanja kroz ovladavanje konkretnim tehnikama obrade gradiva. Ova metoda usmjerava pažnju i razvija koncentraciju koja je izuzetno važna za uspješno učenje. Pri tome, kroz točno definirane korake, vodi polaznike ka višestrukoj obradi gradiva kako bi naučili izdvojiti važne sadržaje te s lakoćom kvalitetno usvojili novo gradivo.

2. RADIONICA: IZRADA MENTALNIH MAPA

Termin održavanja radionica (izabrati jedan termin):

Ponedjeljak, 19. veljače 2018. od 10:00-12:00 sati

Četvrtak, 22. veljače, 2018. od 15:00-17:00 sati

Radionica izrade mentalnih mapa potiče motivaciju za učenje kroz razvoj kreativnog pristupa učenju školskog gradiva. Polaznici će korištenjem njima bliskih kreativnih tehnika naučiti učiti kroz zabavu. Mentalne mape već su odavno prepoznate kao vrijedna tehnika za usmjeravanje pažnje i koncentracije, ali i usmjeravanje na razlikovanje važnog od nevažnog, vještini koja je danas prepoznata kao temelj uspjeha i napredovanja. Mentalne mape danas koriste sve dobne skupine, a podjednako su zastupljene od obrazovnog do profesionalnog sektora.

3. RADIONICA: PLANIRANJE I ORGANIZACIJA VREMENA

Termin održavanja radionica (izabrati jedan termin):

Ponedjeljak, 5. ožujka 2018. od 10:00-12:00 sati

Četvrtak, 8. ožujka, 2018. od 15:00-17:00 sati

Radionica organizacije vremena pomaže polaznicima da uvide važnost ovladavanja vještinom planiranja te nauče kako najbolje iskoristiti svoje vrijeme kako bi bili što učinkovitiji, a pritom imali i vremena za zabavu i hobije. Razvoj vještine planiranja i organiziranja vlastitog vremena u modernom društvu prepoznat je kao temelj postizanja uspjeha i ostvarivanja ciljeva tijekom cijelog života, pa zašto ju ne bismo počeli razvijati ranije u djetinjstvu?

Voditeljica radionica:
Voditeljica radionica je Ivana Koller, dipl. psiholog, prof. koja već duži niz godina radi s djecom i mladima. U SSŠ Samobor radi kao profesorica psihologije, a u Udruzi Praktikum provodi edukativne radionice te individualna savjetovanja na temu učenja. Neke od tema kojih se dotiče su organizacija učenja, postavljanje ciljeva, planiranje vremena, razvoj motivacije za učenje, aktivni pristup učenju, tehnike pamćenja te smanjenje straha od ispitivanja, a s ciljem poticanja motivacije za kvalitetno učenje. Ivana prepoznaje važnost aktivnog uključivanja u proces učenja te naglašava potrebu za razvojem samoregulacije u učenju kod djece kao temelja za cjeloživotni rast i razvoj. Kao pobornica cjeloživotnog učenja, redovito se usavršava, pa tako iza sebe ima završen i NLP praktičarski trening.