LJETNI ART KAMP

Umjetnički kamp na moru za djecu osnovnoškolce tijekom ljetnih praznika!

Voliš umjetnost i more?

Likovno izražavanje u prirodi i kupanje sa svojim vršnjacima?

LJETNI ART KAMP je pravi odabir za tebe!

Idemo tjedan dana na more, gdje ćeš se družiti sa svojim vršnjacima, kupati, sunčati i likovno se izražavati!

Svaki dan ćemo raditi nešto zanimljivo! Započinjemo jutarnjim razgibavanjem i igrama na plaži, a tijekom dana predviđene su sportske igre i natjecanja (graničar, nogomet, igre bez granica, štafete…)

I naravno svaki dan se kreativno izražavamo na dvije likovne radionice pod stručnim vodstvom kiparice Melite Omeragić!

Na likovnim radionicama crtat ćemo i slikati prirodne krajolike po promatranju, prikupljati prirodne materijale i nadahnuti mirisima mora umjetnički se izražavati!

Svaki dan ćemo ići u šetnju sa svrhom upoznavanja osobitosti biljnog i životinjskog svijeta kraja u kojem boravimo i tako inspirirani umjetnički se izraziti!

Nakon edukacijskog dijela o specifičnostima flore i faune karakteristične za morsko područje i odgovora na zagonetna pitanja poput kako nastaju kristali soli i kako živi morski pas, delfin ili morski konjic, koliko žive, što jedu, kako se sporazumijevaju, kako spavaju i da li su nam zvijezde blizu i zašto je nebo plavo, odvojit ćemo si nekoliko minuta za tehnike disanja (Mindfulness) i promatranje krajolika u tišini. Tako ćemo zajedno, boraveći u prirodi širom otvoriti oči, dobro pogledati što nas okružuje te odabrati određene materijale koji nas privuku zbog oblika ili boje, prikupiti ih i pomoću njih se umjetnički izraziti!

To je upravo ono što mnogi od nas, naravno već i čine, bilo djeca ili odrasli, a ovakvim pristupom polaznici će ostvariti bolju vezu s prirodom, educirati se o karakteristikama mediteranskog bilja i morskoga svijeta kroz zabavu, kreativnost i igru i otkriti slojeve ovog morskog kraja, kako bi dublje uronili u okoliš i sve njegove blagodati.

Na likovnim radionicama izrađivat ćemo kompozicije u boji grafičkom tehnikom otiskivanja listova ili cvjetova na papiru, prikupljat ćemo kamenčiće raznih boja i oblika i od njih oblikovati morsku životinju o kojoj smo saznali puno čudnovatih karakteristika ili izraditi kompoziciju u prostoru, prešat ćemo bilje koje će se pretvoriti u kolaž papir za izradu naših umjetničkih djela, promatrat ćemo i zalazak sunca i oslikati ga na našem platnu, a od naplavina ćemo izgraditi brodicu ili ribu :)

Za navečer su predviđeni zabavni programi i disko pred spavanje!

Kako bi potaknuli i samostalnost naših polaznika provodit će se i svakodnevni obilazak soba radi održavanja reda po spavaonicama! :)

I ako si neplivač, nema frke, jer je predviđen i tečaj za učenje plivanja!

LJETNI ART KAMP – tjedan na moru za osnovnoškolce!

Kada?

Od 19.06.-26.06.2018. (7 noći, 8 dana, od utorka do utorka)

Gdje?

Hostel „Cvrčak“ u Dugoj uvali

Paket uključuje:

• organizaciju i dva pratitelja grupe iz udruge Praktikum i cjelodnevnu brigu o djetetu
  • dvije likovne radionice dnevno pod stručnim vodstvom i potrebni likovni materijali
  • smještaj u višekrevetnim spavaonicama s upotrebom zajedničkih sanitarija
  • prehranu na bazi punog pansiona (tri glavna i jedan međuobrok)
  • organizaciju sportsko-rekreativnih i zabavnih aktivnosti u objektu
  • prijevoz na relaciji Zagreb-hostel Cvrčak, Duga uvala-Zagreb
  • obvezno grupno osiguranje
  • zdravstvenu zaštitu djeteta u samom objektu boravka ili u suradnji s najbližom zdravstvenom ustanovom
  • tečaj za neplivače

Polazak s organiziranim autobusnim prijevozom je predviđen u utorak, 19.06.2018. u 7:30 sati s Južnog parkirališta Dinamovog stadiona (na strani gdje je okretište tramvaja i tržnica Borongaj), a povratak 26.06.2018. oko 18:30 sati na Borongaj!

Cijena paketa: 2.980kn*

*dodatnih 3,50 kn po danu plaćaju djeca iznad 12 godina za boravišnu pristojbu

Roditeljima nudimo mogućnost plaćanja na rate.

Za prijavu i dodatne informacije pišite nam na: info@udruga-praktikum.hr