ART CLASS ZA ODRASLE

Art Class – radionice za odrasle namijenjene su svima koji se žele izraziti kroz umjetnost!

Izgradi svoj stil u umjetnosti, inspiriraj se djelima velikih umjetnika i izrazi napokon svoju umjetničku crtu!

Opusti se i okušaj se u radu u kreativnoj atmosferi!

Pridruži se našem Art Class-u za odrasle i ostvari svoj potencijal!

Razina prethodnog znanja nije važna!

S radom počinjemo u utorak 09.01.2018., a predviđeni završetak rada je 26.6.2018.  kada će se održati i završna izložba radova.

Radionice se provode jednom tjedno u trajanju od 120 minuta. Radionice se održavaju utorkom, od 19:00-21:00 sat.

Art Class se provodi pod stručnim vodstvom akademskih umjetnika, kiparice Melite Omeragić i keramičarke Marije Stojanović.

Na radionicama za odrasle njeguje se visoka razina likovne kulture. Materijali (izuzev slikarskih platna) su osigurani.

Program Art Class obuhvaća:

Osnovne crtačke tehnike. Radimo na promatranju i crtanju prema zadanom modelu, učimo kako vizirati, kako napraviti skraćenja u perspektivi i upoznajemo se s djelima raznih umjetnika te raznim crtačkim tehnikama, prema individualnim afinitetitima, uz poticanje razvoja osobnog stila i rukopisa :)

Nakon crtačkih tehnika, sukladno interesima svakog polaznika, započinjemo sa slikarskim tehnikama!

Naravno, umjetničke tehnike, ovisno o interesu i sklonosti polaznika moguće je razvijati tijekom dugog niza godina kako je nadogradnja osobnog rukopisa i umjetničke filozofije neograničena.

U posljednjem dijelu, prelazimo na volumen i polaznici se upoznaju sa drevnim materijalom – glinom i osnovama keramike. Od izrade do gotovog proizvoda.

Rad je osmišljen u manjoj grupi polaznika uz individualizirani pristup i osluškivanje interesa i sklonosti svakog pojedinca te razvoj osobnog stila.

Art Class završava izložbom radova polaznika!

U prvom dijelu crtaju se kompozicije po promatranju, usvajaju se pojmovi vezani uz kompoziciju, proporcije, perspektivu te sukladno interesima i stilu pojedinca, potiče se razvoj osobnog rukopisa da bi nakon toga nastavili s izražavanjem osobnog rukopisa pomoću slikarskih tehnika!

U posljednjem dijelu kroz  tehnike oblikovanja gline polaznici svoj stil pretaču u volumen! Nakon upoznavanja sa svojstvima, mogućnostima i različitim tehnikama oblikovanja gline polaznici, praktičnim radom isprobavaju stvaranje trodimenzionalnog predmeta  Prema vlastitom idejnom rješenju  modelira  se  reljef,  zatim otvorena i zatvorena  skulpturalna forma. Kako bi izrađeni predmeti  dobili na trajnosti i čvrstoći pečemo ih  u keramičkoj peći.

Kreativno druženje je najljepše druženje!

Voditelji radionica:

Marija Maja Stojanović

Marija Stojanović

Rođena je 1979.godine u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna – Odjel keramike, diplomirala je etnologiju i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Zagrebu.

Od 2009. godine profesionalno se bavi oblikovanjem umjetničke keramike te vodi više keramičkih radionica i tečajeva .

Aktivno sudjeluje na izložbama  međunarodnim kolonijama Članica je ULUPUH-a. Živi i djeluje u Zagrebu.

Melita Omeragić

Akademska kiparica, diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti „Pietro Vannucci“, Perugia, Italija.

Tijekom života u Italiji podučava slikanje, modeliranje i crtanje za sve uzraste te priprema mlade likovnjake za prijemne ispite umjetničkih škola. Danas usavršava svoj rad s djecom na Institutu za Waldorfsku pedagogiju u Zagrebu. Redovni je član HDLU-a.

Izlagala je po cijeloj Italiji umjetničke radove na samostalnim i kolektivnim izložbama, sudjelovala na različitim umjetničkim manifestacijama.

Surađuje s likovnjacima u izradi scenografija u filmskoj industriji, organiziranju performancea te postavljanju izložbi i pri tome osvaja različita priznanja. Uz svoj stalni angažman u aktivnostima i projektima Udruge Praktikum, pruža edukaciju iz svijeta umjetnosti djeci i mladima te priprema učenike za prijemne ispite u umjetničke škole.